Zoek
Sluit dit zoekvak.

Plaatsen 12 meter hoge silo bij Remix Droge Mortel BV te Hardenberg

3 nov 2020  |
We zijn een technisch adviesbureau en ons motto is ‘Van plan tot productie’.

We leveren maatwerk, waarin de klant bepaalt of een project vanaf het begin tot het eind wordt begeleid. We kunnen, als ervaren all-rounder in engineering, maintenance en projectmanagement, de klant in alle fasen bijstaan.

In deze bedrijfsvideo laten we de realisatie zien van een 12 meter hoge 2-compartimenten silo bij Remix Droge Mortel te Hardenberg. Om het bestaande productierendement te verhogen kregen we de opdracht het productieproces aan te passen waaronder het plaatsen van een silo direct boven de afzak- en verpakkingsmachine. In nauwe samenwerking met partner firma’s waaronder Machinefabriek Brunink te Hardenberg is over het bestaande dak een vrijdragende staalconstructie gerealiseerd waar de silo op is geplaatst. In combinatie met een 3 meter lange RVS-triltransporteur voorzien van een VibraDrive(Alvibra) en een beker-elevator met reinigingsbodem, wordt de silo voorzien van product. Daarnaast is de silo ook uitgerust met inblaasleidingen. Op de bovenzijde van de silo is een geluidsarm instrumentatie compartiment gerealiseerd waarmee geluidshinder naar de omgeving tot een minimum wordt beperkt. Verder is 1 compartiment voorzien van een ontmengingsconstructie welke eerder zijn nut tegen ontmenging heeft bewezen.

In onze 40-jarige geschiedenis hebben we veel projecten begeleid, met name op het gebied van doseren, mengen, intern transport, opslag en verpakking. Daarbij is te denken aan bijvoorbeeld afzak- en verpakkingslijnen, maar ook aan bigbag-vulstations. Het scala aan behandelde producten varieert daarbij van antimoontrioxide en houtpellets tot aan droge mortel en nucleair afval. Soms betreft het grote projecten, in andere gevallen gaat het om kleinere ingrepen en het vinden van een snelle en pragmatische oplossing. We denken steeds mee met de mogelijkheden en de wensen van de klant.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Van plan tot productie. Het motto van technisch adviesbureau KEMP BV is ‘van plan tot productie’. Maar het is de klant die bepaalt of een project vanaf het begin tot het eind wordt begeleid. KEMP...

Gerelateerde berichten