Zoek
Sluit dit zoekvak.

Geen aangroei van lactose in bochten meer: Pneumatisch transport met Dinnissen's nieuwe Aeolus systeem levert 8-12% meer productiedagen op

Geen aangroei van lactose in bochten meer: Pneumatisch transport met Dinnissen's nieuwe Aeolus systeem levert 8-12% meer productiedagen op
8 apr 2022  |
Dinnissen presenteert een revolutionaire innovatie in pneumatisch transport: Het Aeolus Pneumatisch Lactose Transportsysteem. Dit slimme, gepatenteerde ontwerp van bochten en wissels voorkomt aangroei van lactose tijdens het productieproces, waardoor reinigen (tot 12 keer) minder vaak nodig is. Hierdoor neemt de downtime drastisch af terwijl productkwaliteit en hygiëne wordt verbeterd.

Gigantische tijdwinst in hygiënische productieprocessen

Het Aeolus Pneumatisch Lactose Transportsysteem is ontwikkeld in samenwerking met FrieslandCampina; een van de grootste zuivelbedrijven ter wereld. In de zuivel- en voedingsindustrie is aangroei van lactose transportleidingwerk een groot probleem. Om productveiligheid en -kwaliteit te waarborgen worden lactose-houdende producten vaak in hygiënische productieprocessen verwerkt. Vanwege de strenge hygiëne-eisen is het reinigen van pneumatisch transportsystemen een tijdrovende en arbeidsintensieve klus. Het leidingwerk en diverse componenten van het transportsysteem moeten gedemonteerd worden, waarna het met heet water moet worden gereinigd. Daarbij moeten de buizen volledig vochtvrij zijn voordat het systeem weer in elkaar gezet wordt om bacteriegroei te voorkomen.

Dit reinigingsproces duurt meerdere dagen en moet elke 8 weken herhaald worden. Het nieuwe Aeolus-systeem voorkomt aangroei van lactose, hierdoor hoeft de productie tot 12 keer minder vaak stil te liggen voor reiniging. Dat kan 8-12% meer productiedagen per jaar opleveren. Daarnaast resulteert het in een enorme besparing op arbeidskosten.

Continue productkwaliteit dankzij maximale doorlaatdiameter

Het Aeolus-concept verbetert ook de productkwaliteit; doordat er geen ophoping van lactose meer is blijft de doorlaatdiameter in de buizen tijdens transport maximaal. Dit resulteert in continue productflow en -kwaliteit, er is immers geen productophoping meer en dus ook geen verlies van transportsnelheid, geen beschadigde deeltjes en minder kans op bacteriegroei en productverontreiniging.

Het Aeolus Lactose Pneumatisch Transportsysteem in het kort

  • Voorkomt aangroei van lactose in pneumatisch transport
  • Tot 12 keer minder reiniging nodig
  • 8-12% meer productietijd per jaar
  • Enorme besparing op arbeidskosten
  • Altijd maximale productflow doordat doorlaatdiameter behouden blijft
  • Continue productkwaliteit door uitblijven van productverontreiniging
  • Langere levensduur van systemen door minder slijtage dankzij soepele productflow
  • Minder kans op beschadigingen van het systeem door mechanische verwijdering (methamers) van aangegroeide lactose
  • Minder risico op verontreiniging en bacteriegroei omdat het openmaken en reinigen vansystemen minder vaak nodig is
  • Breed inzetbaar voor pneumatisch transport van verschillende producten

Meer weten over hoe het Aeolus Lactose Pneumatisch Transportsysteem werkt? Meer informatie over deze innovatie is te vinden op de website van Dinnissen Process Technology.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Bij Dinnissen Process Technology zijn we er trots op dat we wereldwijd bekend staan om onze expertise, kwaliteitsproducten en innovatieve oplossingen op maat. We zijn nog trotser, dat onze klanten en medewerkers weten dat ze...