Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Automatische buitenpoolmagneet voor feed en bulkgoederen

Automatische buitenpoolmagneet voor feed en bulkgoederen
6 mei 2022  |
De onlangs door Goudsmit Magnetics uit Waalre ontwikkelde automatische buitenpool-magneetis geschikt voor het verwerken van grote capaciteiten feed en bulkgoederen.

De op de Victam -stand 1351-getoonde magneet kan worden ingezet bij de innamein onder meer scheepslosinstallaties en dient ter bescherming van het machinepark. Matrijzen, maal-en mengapparatuur kunnen namelijk beschadigen door ongewenste metaaldelen. De buitenpoolmagneet is bestemd voor grove scheiding en separeert delen groter dan 2 mm. Voor scheiding van fijneremetaaldelen zijn magnetische staafsystemen geschikt. De geheel automatische reiniging is geïntegreerd in het processysteem en vindt plaats door één druk op de knop, zonder tussenkomst van een operator. De beperkte inbouwhoogte van 500 mm zorgt ervoor dat het systeem makkelijk in te bouwen is in bestaande installaties.

Vrije valleiding

Twee krachtige vangmagneten zijn gemonteerd aan de buitenzijde van de geheel gladde omkasting en separeren, al naar gelang de uitvoering, grove of zeer fijne ijzerdelen uit diverse materiaalstromen. De buitenpool magneet is voorzien van Neodymium-Ijzer-Borium (NdFeB) magneten bestemd voor montage in vrije valleidingen. Een voordeel van deze buitenkern montage is dat er aan de binnenzijde geen brugvorming of verstopping van het materiaal kan plaatsvinden. Aangezien de kleppenkast geheel is geïntegreerd in het ontwerp, blijft de inbouwhoogte beperkt.

Toepassing

Toepassing van dergelijke magneten vindt plaats in scheepslosinstallaties, bij de inname, invulleidingen of voor het beladen van silo’s. Een pneumatische besturing zorgt voor reiniging van de magneet. Deze wordt via een 24V-DC signaal gestart en verloopt daarna geheel automatisch. De buitenpool magneet is leverbaar in diverse uitvoeringen tot een in/uitlaat van 300×1000 mm. Hij is geschikt voor grote capaciteiten tot max. 200 m3/uur.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Goudsmit ontwerpt en vervaardigt magneetsystemen die bestemd zijn voor metaalseparatie, metaalhandling en recycling in diverse industrietakken. Intensief contact tussen bedrijf, OEM’er en eindgebruiker, in combinatie met onze kennis en moderne engineering, resulteert in functionele maatwerkoplossingen....

Gerelateerde berichten