Zoek
Sluit dit zoekvak.

Metaal verwijderen doe je zo!

Metaal verwijderen doe je zo!
19 okt 2021  |
Recalls en imago schade door metaalvervuilingen in een eindproduct. Dat wil niemand! Jansen Control Systems, specialist in end-of-line inspectiesystemen en leverancier van o.a. Fortress metaaldetectoren en Sollau magneet separatoren , biedt uitkomst!


Jansen Control Systems heeft een uitgebreide producten programma waarmee wij producenten in de foodindustrie ondersteunen in hun strijd tegen metaal. Met onze systemen zijn wij in staat om metaal te verwijderen uit allerlei productstromen. Of het nu gaat om bulk stortgoed of kleinere verpakte producten wij hebben het juiste systeem om de verontreiniging te identificeren en te verwijderen.

Door het verwijderen van metaalvervuilingen voorkomen wij ernstige schade aan achterliggende machines, maar nog belangrijker; besmetting van het eindproduct. Producenten zitten niet te wachten op een recall van hun producten, en de imago schade die hierdoor optreedt.

Sollau magneten en magneetseparatoren

Sollau magneten worden ingezet om ferro metalen zoals nietjes, boutjes en moeren, maar ook afgebroken metalen van bewegende delen, op te vangen en uit de productstroom te verwijderen. Het reinigen van de magneten kan vervolgens op verschillende manieren worden uitgevoerd: automatisch, semi automatisch of handmatig.

Het voordeel van magneten t.o.v. metaaldetectoren is dat bij het verwijderen van het metaal er geen product verloren gaat. Daarom worden deze magneten vaak eerder in het productieproces ingezet. In combinatie met een Fortress Metaaldetector aan het einde van het proces kan er een sluitend controle systeem worden gerealiseerd waarmee alles in het werk wordt gesteld om het product metaalvrij aan de klant te kunnen leveren.

Fortress Metaaldetectoren

Het verwijderen van metalen (ferro’s, non-ferro’s en RvS) uit een valstroom kan worden bereikt met de Fortress vrijeval metaaldetector met rejectsysteem. Zo gebruikt een wereldwijde product van cacao, met productieplants in Nederland, standaard deze metaaldetectoren.

Speciaal voor zakken en dozen is er de Fortress BBK band detector. Met deze Fortress BBK kan op zakken van 25 kg een nauwkeurigheid 2,5mm RVS(316) worden gehaald. Een producent van ingredients in België gebruikt zowel de Fortress doorval als ook de Fortress BBK banddetectoren voor stortgoed en zakken.

JCS Checkweger

De zeer robuuste NMI gekeurde checkweger is uitgevoerd met een modulaire band. Hierdoor is het zeer onderhoudsvriendelijk en uitermate geschikte voor zowel grotere als kleinere zakken met product. Zakken van 25kg (800mm x 500mm) kunnen probleemloos worden gewogen en gecontroleerd.Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Al meer dan 20 jaar bouwen wij machines voor de voedingsindustrie. Wij zijn begonnen in een oude kippenschuur, maar leveren inmiddels aan de grootste pluimveeverwerkers van Nederland en ver daar buiten.

Meer van Jansen Control Systems B.V.

Gerelateerde berichten