Zoeken
Sluit dit zoekvak.

ProFlapIII eerste ATEX Gekeurde Terugslagklep met Certificaat volgens EN 16447

ProFlapIII Doorstaat met Succes de Keuring Volgens norm EN 16447
25 aug 2017  |
WAREGEM - De ProFlapIII van Keller heeft met succes de keuring volgens de nieuwste norm EN 16447 doorstaan. Sinds begin juli 2017 is de ProFlapIII beschikbaar en hiermee de eerste ATEX gekeurd terugslagklep met deze keuring op de markt.

De ATEX gekeurde terugslagklep ProFlapIII is ontworpen om afzuigleidingen van stoffilters af te sluiten bij een stofexplosie zodat de druk en alle vlammen worden gestopt.

De ProFlapIII kan niet alleen gebruikt worden voor organische stof zoals vb. hout, polyethyleen, meel, … maar ook voor metaalstof.
Metaalstof zoals aluminium of zink zorgen voor veel hogere temperaturen bij een stofexplosie.

Om de ProFlapIII geschikt te maken voor metaalstof is de MESG – maximum experimental safe gap – verlaagt tot slechts 1.3mm.
Ook is het ontwerp van de ProFlapIII verder geoptimaliseerd om de drukval zo laag mogelijk te houden.

Voor de ProFlapIII zijn er ook verschillende opties beschikbaar zoals een slijtagesensor en een meting van de opening van het klepblad. De opening van het klepblad is een maat voor het luchtdebiet. Door een redundante uitvoering van de hoekmeting voldoet deze debietsbewaking aan performance Level d volgens EN 13849.

Aangezien een ATEX beveiligde stoffilter vaak een veiligheidsfunctie heeft voor het productieproces, is dit een waardevol optie waarmee extra debietsmeters kunnen vermeden worden.

Andere voordelen van de ProFlapIII zijn o.a. dat het een passieve beveiliging is die veel goedkoper is dan actieve beveiligingssystemen. Ook kan de ProFlapIII gebruikt worden bij stofconcentraties in de afzuigleiding die hoger liggen dan de onderste explosiegrens LEL.
Voor de Amerikaanse markt is de ProFlapIII ook gekeurd volgens de strengere norm NFPA 69.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Lybover AIR is reeds jarenlang gespecialiseerd in het aanbieden van totaaloplossingen op maat voor industriële ontstoffing, industriële mengtechnieken en Rook-en Warmte afvoer en compartimentering. Vanaf de voorstudie tot en met de montage en de oplevering...

Gerelateerde berichten