Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Eirich levert productielijn voor nieuwe NPK fabriek in Turkije

24 jan 2019  |
Meer en meer bekende fabrikanten van meststoffen gebruiken de Eirich procestechnologie waarmee het mogelijk is te mengen en granuleren in dezelfde machine. DRT – Dokter Tarsa Tarim Sanayi ve Tic. A.Ş – heeft recent voor een installatie met de Eirich granuleer technologie gekozen. Bovendien heeft deze installatie ook een Eirich molen.

Ook in Turkije stijgt de vraag naar meststoffen voor zowel de landbouw als voor huishoudelijk gebruik. Daarom heeft DRT beslist om een volledig nieuwe lijn te bouwen voor de productie van een breed aanbod van gegranuleerde minerale meststoffen. Na uitgebreide testen in het testlabo in Hardheim heeft DTR gekozen voor de Eirich proces technologie.

Het hart van de installatie is de Eirich menger die door zijn uniek ontwerp zowel kan mengen, granuleren als coaten. Hierdoor kunnen meststofgranulaten in 1 machine gemaakt worden wat de productie installatie sterk vereenvoudigd. Bovendien kan door het veranderen van machine parameters de granulaatgrootte aangepast worden van 100μm tot enkele millimeters. Voor de klant biedt de installatie het voordeel dat zo een breed aanbod meststofgranulaten met een stabiele hoge kwaliteit kan produceren en dat ze flexibel is naar de toekomst toe.

Nieuwe NPK fabriek in TurkijeDTR heeft ook gekozen voor een Eirich TurboGrinder om de grondstoffen fijn te malen die niet voldoende fijn zijn om te granuleren. De TurboGrinder kan grondstoffen van 30 mm verkleinen tot een bereik tussen de 20 en 400μm met een capaciteit tot 30 Ton/u. Het gemalen product wordt d.m.v. een luchtstroom uit de molen afgevoerd en gezeefd d.m.v. een ingebouwde luchtzichter. De gewenste fijnheid kan hiermee eenvoudig ingesteld worden. In de TurboGrinder kan ook gedroogd worden waardoor grondstoffen met een vochtigheid tot 25% kunnen verwerkt worden.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Lybover AIR is reeds jarenlang gespecialiseerd in het aanbieden van totaaloplossingen op maat voor industriële ontstoffing, industriële mengtechnieken en Rook-en Warmte afvoer en compartimentering. Vanaf de voorstudie tot en met de montage en de oplevering...