Realisatie 2-compartimenten silo voor productieverhoging

Realisatie 2-compartimenten silo voor productieverhoging.
Bij Remix Droge Mortel BV – Hardenberg, is vorige week een 12 meter hoge 2 compartiment silo geplaatst. Om het bestaande productierendement te verhogen kreeg KEMP BV de opdracht het productieproces aan te passen waaronder het plaatsen van een silo direct boven de afzakmachine.
Realisatie 2-compartimenten silo voor productieverhoging.

In nauwe samenwerking met partner firma’s is over het bestaande dak is een vrijdragende staalconstructie gerealiseerd waar de silo op is geplaatst.

In combinatie met een 3 meter lange RVS- trilconveyor voorzien van een VibraDrive® (Alvibra) en een beker-elevator (voorzien van reinigingsbodem) wordt de silo voorzien van product.

Daarnaast is de silo ook van inblaasleidingen voorzien. Op de bovenzijde van de silo is een geluid geïsoleerd instrumentatie compartiment gerealiseerd waarmee geluidshinder naar de omgeving tot een minimum wordt beperkt.

Verder is 1 compartiment voorzien van een ontmengingsconstructie welke eerder zijn nut tegen ontmenging heeft bewezen.

Dit artikel is gepubliceerd door

Van plan tot productie. Het motto van technisch adviesbureau KEMP BV is ‘van plan tot productie’. Maar het is de klant die bepaalt of een project vanaf het begin tot het eind wordt begeleid. KEMP kan, als ervaren all-rounder in engineering, maintenance en projectmanagement, de klant in alle fasen bijstaan. In haar 40-jarige ...

KEMP