Zoek
Sluit dit zoekvak.

Roterende Magneet Reinigt Zonder Productiestop

Roterende Magneet Reinigt Zonder Productiestop
14 mei 2021  |
Goudsmit Magnetics uit Waalre brengt sinds kort een roterende Cleanflow magneetscheider op de markt die geschikt is voor plaatsing in vrije valleidingen in een continu proces.

Goudsmit Magneticsuit Waalre brengt sinds kort een roterende Cleanflow magneetscheider op de markt die geschikt is voor plaatsing in vrije valleidingen in een continu proces. Reiniging vindt plaats zonder de productstroom te stoppen; een uitdrukkelijke wens van een klant die blikkenmelkpoeder wilderecyclen in een doorlopendproces. Tijdens de reinigingscyclus blijven de magneten in de productstroom aanwezig. Dit verzekert de gebruiker ervan dat er tijdens de reiniging geen ijzer in het product terugvalt; iets wat bij andere systemen regelmatig een probleem was. De unit is toepasbaar in onder meer de chemische, keramische, kunststof en recyclingindustrie. In dat laatste geval voor onder meer het metaalvrij maken van kunststof of rubberkorrels

Werking

De magneetstaven in de Cleanflow magneetscheiderfilterenmetaaldeeltjes en paramagnetische deeltjes vanaf 30 μm uit poeders en granulaire producten. De scheideris geschikt voor een hoge capaciteitproductstromen (tot ca 60 m3/uur) en onderscheidt zich door de zeer hoge magnetische fluxdichtheid van meer dan 9.000 gauss op het contactoppervlak van de staven. Het nadeel vanvettig(melk)poeder is dat dit product niet goed doorstroomt; de reden waarom de magneetstaven roteren in de productstroom.Dit zorgt ervoor dat de staven schoon blijven en de metaalvervuilingoptimaal in contact komt met de magneten. Het resultaat is niet alleen een hoge separatiegraadmaar ook een hoge capaciteit van de metaalscheiding.

Reiniging

Bij veelmagneetscheidersdienen de magnetentijdens een reinigingscyclus uit het huis gehaald te wordenom de gevangenmetaaldeeltjesmee naar buiten te verhuizen. Maar uit ervaring weet Goudsmit dat bij deze methode het gevaar bestaat dat er metaalterugvalt in de productstroomen dat onderbreking van de productie nodig is om de scheider te kunnen reinigen. Daarom heeft het bedrijfdit nieuwe systeem zo geconstrueerd dat de magneten tijdens de reiniging in de productstroom aanwezig blijven. Alleen de -met metaalvervuilde-hulzendie om de magneetstaven zitten, bewegensamen met de metaaldeeltjesnaar buiten en wordenvervangen door een schone buis. Op deze manier is het mogelijk de magneet te reinigen zonder de productie te stoppen.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Goudsmit ontwerpt en vervaardigt magneetsystemen die bestemd zijn voor metaalseparatie, metaalhandling en recycling in diverse industrietakken. Intensief contact tussen bedrijf, OEM’er en eindgebruiker, in combinatie met onze kennis en moderne engineering, resulteert in functionele maatwerkoplossingen....

Gerelateerde berichten