Zoek
Sluit dit zoekvak.

Stapelmachine stapelt dierenvoeders ergonomischer, beter en sneller

Stapelmachine stapelt dierenvoeders ergonomischer, beter en sneller
6 jul 2021  |
Een volautomatische stapelmachine kan verpakkingsprocessen aanzienlijk optimaliseren. Niet alleen bij grote, maar zeker ook bij kleine producties. Firma Damme, gespecialiseerd in dierenvoeders, maakte dankzij Ausloos Verpakkingstechniek de switch van manueel naar automatisch stapelen en ervaart de voordelen op het vlak van ergonomie, kwaliteit én snelheid.

Damme is een Duitse firma, gespecialiseerd in allerlei dierenvoeders. Zij hebben een relatief kleine productie en stapelden hun verpakkingen voor de komst van Ausloos manueel.

De vraag: volautomatische upgrade

Het bedrijf klopte bij Ausloos aan omdat zij hun stapelproces wilden automatiseren. Drie factoren bepaalden mee die keuze:

  • Arbeidstijd: met een automatische stapelaar kunnen zij sneller stapelen dan wanneer zij dat manueel doen.
  • Ergonomie: werknemers hoeven de zware zakken van 25 kg niet meer te tillen.
  • Repetitie: een machine levert constant dezelfde kwaliteit en staat steeds ter beschikking.

De machine diende te passen in de beperkte, beschikbare ruimte, en moest stapelen op een pallet rechtstreeks op de vloer.

Ausloos’ opstelling: Winner 250 stapelmachine van Europack

Ausloos stelde de volautomatische Winner 250 stapelmachine van Europack voor. Deze machine is heel compact en garandeert een hoge stapelkwaliteit.

De afgevulde zakken worden aangevoerd via een transportband vanuit een andere ruimte, via een opening in de muur. De Winner 250 neemt de zakken op van de rollenbaan en stapelt ze nauwkeurig en stevig op de pallets. Een heftruckmachine kan de gevulde pallets daarna gemakkelijk in het magazijn plaatsen.

Deze stapelaar van Europack is de ideale oplossing voor wie op zoek is naar een eenvoudige en kostenvriendelijke stapeloplossing. Het bedrijf Damme kan de verpakkingslijn op een later tijdstip gemakkelijk verder automatiseren, indien zij dat wensen.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Ausloos Verpakkingstechniek is gespecialiseerd in verpakkingslijnen voor het afvullen van vaste stoffen in zakken, het palletiseren van zakken, dozen, emmers en machines voor uw palletlading te verpakken (wikkelen, hoeseren). Verpakkingsmachines vormen een belangrijke schakel binnen...

Gerelateerde berichten