Zoek
Sluit dit zoekvak.

Steinert ontwikkelt de Move voor het scheiden van non-ferro metalen

Steinert ontwikkelt de Move voor het scheiden van non-ferro metalen
8 mei 2018  |
Wat tot voor kort een sprookje leek, is nu realiteit. Steinert ontwikkelde de Move voor het scheiden van non-ferro metalen. Een mobiele installatie, die voor het eerst wordt getoond aan het publiek op de komende IFAT in München. Vertegenwoordiger voor Steinert in België is Bulk .ID, recycling poot van de Lybover groep uit Waregem.

“Steinert heeft een specialisatie in het scheiden van non-ferro materiaal. Tot voor kort werden ook hun machines als onderdeel van een vaste lijn opgesteld. Nu heeft Steinert echter de Move ontwikkeld, een non-ferro scheider die flexibel inzetbaar is. Net voor de non-ferro scheider zit een magneet ingebouwd, om ook ferro materialen eruit te halen”, opent managing director bij Bulk .ID Bart Vanpoucke het gesprek. De Steinert Move komt als geroepen voor klanten die met een mobiele zeef werken. “Klanten willen steeds vaker flexibel kunnen werken. Met de Move is alles verplaatsbaar, het is een plug-and-play verhaal. De generator aanschakelen en starten met de werkzaamheden”, aldus Vanpoucke.

Van grof tot fijn een prima performance

Er zijn meer mobiele machines op de markt, maar Steinert wordt geroemd vanwege zijn robuustheid en prestaties. “Er zijn verschillende uitvoeringen van de machine, van grof tot zeer fijn. Deeltjes scheiden tot 0,5 mm behoort tot de mogelijkheden. De toepassingen zijn zeer divers, overal waar men uit een materiaalstroom ferro- en non-ferrodeeltjes wil scheiden, is Steinert op zijn plaats. Denk aan de houtindustrie, de bouw- en sloopsector, kunststofrecyclage, automobielrecyclage en bodemasverwerking”, licht Vanpoucke toe.

Leverbaar vanaf de IFAT

Vanpoucke geeft aan dat de Move die getoond wordt op de IFAT vanaf dat moment ook besteld kan worden. Men dient rekening te houden met een levertijd van twee tot drie maanden. Over de relatie van Bulk .ID met Steinert zegt hij: “Bij de overname door Lybover van BULK .ID in 2009, had de vorige eigenaar reeds meer dan twintig jaar ervaring met Steinert. BULK .ID en Steinert kunnen terugkijken op een lange historie samen. We zijn exclusief agent voor de België, Luxemburg en Frankrijk.”

Turnkey oplossingen

De service op de machines gebeurt in eigen beheer door Bulk .ID. “Naast het leveren van Steinert machines doen we volledige turnkeyprojecten in sorteerlijnen. De kracht daarbij zit vooral ook in het feit dat we een eigen service en onderhoudsafdeling hebben, waarbij we kunnen stoelen op een verregaande expertise. De waarborg voor de klant dat de levering en service tot in perfectie worden uitgevoerd”, zegt Vanpoucke tot slot.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Lybover RECYCLING: alles voor scheiden en transporteren van materiaalstromen Lybover RECYCLING engineert, installeert en onderhoudt installaties voor het scheiden, recycleren en transporteren van diverse materiaalstromen. Sinds vele jaren levert Lybover RECYCLING hoogwaardige oplossingen voor het...

Gerelateerde berichten