Zoek
Sluit dit zoekvak.

Verenophanging versus rubberen ophanging in zeefmachines

Verenophanging versus rubberen ophanging in zeefmachines
22 mrt 2017  |
MECHELEN - In de loop der jaren zijn een aantal basisontwerpen van vibrerende separatoren voor het fractioneren van materialen ontwikkeld.

Een ontwerp bevat een vibrerende motor met geïntegreerde lagers en onbalansgewichten gemonteerd in een gefabriceerde basis. De basis is statisch en het trillende deel van de machine zit op een verenophanging. De innovatieve Russell Eco Separator™ zeefmachine is een goed voorbeeld van dit ontwerp. Dit is een van de meest voorkomende separatoren op de markt vooral omdat dit ontwerp is eenvoudig te vervaardigen.

Een alternatief is om een ​​standaard aandrijfmotor (geen trilmotor) te gebruiken met een aparte vibratorbehuizing gemonteerd op een rubberen ophanging. Voorbeelden van dergelijke machines zijn de Finex Separator™ en polyvalente Finex 22™ tuimelzeef van Russell Finex. De meeste zeefmachines trillen bij 1400 toeren per minuut, maar door het scheiden van de aandrijflagers en onbalansgewichten, kan de rubberen ophanging in dit soort ontwerp snelheden verhogen tot 2800 rpm.

Een rubberen ophanging bereikt:

  • Een hogere capaciteit
  • Een hogere zeefnauwkeurigheid
  • Een lager geluidsniveau

Verenophanging versus rubberen ophanging in zeefmachinesDit leidt tot een grotere efficiëntie van de zeef, waardoor kleinere machines diameter zonder afbreuk prestaties te gebruiken. Bijvoorbeeld, een machine met een diameter van 22” kan bij 2800 toeren per minuut aanzienlijk beter presteren machine met een diameter van 48” die werkt bij 1400 toeren per minuut op materialen die doorgaans moeilijk te zeven zijn. Deze ontwikkeling wordt alom  ingezet over een brede waaier van sectoren, een veel voorkomende toepassing is de zeven van hoog viskeuze vloeibare verven.

Naast de verhoogde efficiëntie en prestaties, is een ander belangrijk voordeel dat de rubberen  ophanging veel stiller in gebruik in vergelijking met zeefmachines met een verenophanging. Daarenboven dragen naast het rubberen ophangsysteem, de rubberen voeten van de basis ook bij tot het laag geluidsniveau, in vergelijking met andere machines waar metaal in direct contact met de vloer en tegenwerkende trillingen kan veroorzaken.

Lees meer over het hoogkwalitatief assortiment trilzeven van Russell Finex of bekijk al onze vibrerende separatoren.

Voor meer artikelen over Scheidingstechnieken, bezoek hier onze Filtratie & Scheiden Tech Zone >

Zoek hier naar leveranciers van Zeven en Scheiders en in onze Aankoopgids >

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Het in 1934 opgerichte Russell Finex is in de aflopen 80 jaar uitgegroeid tot een succesvolle internationale groep met meer dan 200 directe werknemers en een jaarlijkse omzet van boven de £25 miljoen ($40m). Russell...

Gerelateerde berichten