Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat betekent Industry 4.0 voor uw processen?

Wat betekent Industry 4.0 voor uw processen?
3 okt 2017  |
TIEL - Recente ontwikkelingen rond Industry 4.0 en het Internet of Things hebben in diverse industrieën aanzet gegeven tot een grote paradigmaverschuiving.

De traditionele productie-hiërarchie met een gecentraliseerd beheer verandert in een gedecentraliseerde organisatie, waarin het eindproduct op onafhankelijke wijze met de productieapparatuur communiceert en op actieve wijze het productieproces aanstuurt.

Gezien de ontwikkeling van de meettechnologie is digitalisering nu een kernelement van innovatie. Veel bedrijven zijn bijvoorbeeld al overgestapt van analoge signaaloverdracht naar digitale  gegevensuitwisseling. Hierdoor levert een intelligent meetsysteem of een sensor veel meer dan alleen nauwkeurige meetwaarden. Er wordt gekwalificeerde realtime statusinformatie over het productieproces geleverd, inclusief de status van de apparatuur of het product.

De apparatuur levert ook informatie gericht op preventiefonderhoud, voordat er problemen ontstaan. Dit is een enorm voordeel voor het bedrijfsmanagement om de continue productie te bevorderen, downtime te voorkomen en reparaties op het juiste moment in te plannen zodat de processen zo min mogelijk verstoord worden. Dergelijke meettechnologie kan ook eenvoudig in datanetwerken en controlesystemen worden geïntegreerd, zodat zowel de eerste installatie als een eventuele vervanging snel en eenvoudig verlopen.

METTLER TOLEDO biedt diverse meettechnologieën die naadloos deel uit kunnen maken van intelligente fabriekssystemen of deze mogelijkheid bieden voor de toekomst. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het assortiment nauwkeurige sensoren voor automatisering die in machines of productielijnen ingebouwd kunnen worden voor productie en verpakking.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

METTLER TOLEDO levert weeg- en meetsystemen en weegcomponenten voor industriële processen, goederenstromen, laboratorium en handel. Weegschalen, weegterminals, weegplateaus tafel- en bokmodellen, op en in de vloer. Weegcomponenten zoals weegmodules en loadcells voor het wegend maken...

Gerelateerde berichten