Dinnissen bouwt hygiënische menger met vleugeldeuren

Dinnissen bouwt hygiënische menger met vleugeldeuren
SEVENUM - Synutra, een van de belangrijkste Chinese producenten van Infant food, heeft een “greenfield” fabriek gebouwd in Carhaix, Frankrijk. Hiervoor heeft Dinnissen een complete dry-mix plant gerealiseerd. Dinnissen heeft middels hun “lean gravity mixing concept” een totaalconcept opgeleverd voor 14 T/hr Babyfood, volgens de laatste stand der techniek qua hygiëne en snelreinigbaarheid.

Synutra zocht een menger met een inhoud van 6500 liter, waarbij de hoogste hygiëne eisen van kracht zijn. Dinnissen heeft een speciaal design ontworpen, waarbij de reinigbaarheid van de menger en de mengerhopper gewaarborgd blijft zelfs zonder de uitrijdbare assen. Er is een Pegasus® menger ontwikkeld van 6500 liter met grote vleugeldeuren welke gemakkelijke toegang geven tot alle delen van de menger die gereinigd moeten worden. Hierdoor kan de menger snel en grondig gereinigd worden. In de menger zitten de vertrouwde dubbele mengassen die tegengesteld draaien. Dit zorgt voor een fluïde mengzone met een uitstekend homogeen mengresultaat; in korte tijd, zonder productbeschadiging en met minimaal energieverbruik. Verder is de menger volledig in RVS met Viwateq uitgevoerd.

Synutra had reeds Pegasus® mengers in gebruik bij hun fabrieken in China en waren dus reeds bekend met de Dinnissen technologie. Door het unieke “ Dinnissen lean gravity mixing concept” was Dinnissen direct een van de belangrijke gegadigden voor dit project met een aantal unieke features waarover we nog nader zullen berichten.

Dinnissen bouwt hygiënische menger met vleugeldeurenDe menger wordt gevuld vanuit zes big bag losstations met Dinnissen feeder valves. De big bags worden vanaf level 0 naar level 4 getransporteerd middels een lift, waarna ze naar de diverse losstations worden geleid. De buitenzijde van de big bags wordt bij binnenkomst in de hygiëne zone gereinigd. Daarnaast is er transport, een afweegkabinet en stortkabinet voor microcomponenten geïnstalleerd welke gedoseerd worden naar de menger.  Een zeef en metaaldetector is in het proces opgenomen om zuiverheid van het eindproduct te garanderen, waarna het eindproduct via Canning line kan worden afgevuld.

Door Dinnissen’s jarenlange opgebouwde kennis en ervaring in de babyfood industrie en de engineeringkracht  om een dergelijke nieuw type menger te ontwikkelen, waren wij de juiste partner om dit deel van het proces op te zetten. Naast ons specialisme op het gebied van menglijnen verzorgen wij  uiteraard ook de gehele “plug and play 3D” Engineering, besturing, montage en inbedrijfname, hiervoor maken wij gebruik van onze eigen specialisten die nodig zijn om een dergelijk project van deze omvang te kunnen realiseren.

Dit artikel is gepubliceerd door

Bij Dinnissen Process Technology zijn we er trots op dat we wereldwijd bekend staan om onze expertise, kwaliteitsproducten en innovatieve oplossingen op maat. We zijn nog trotser, dat onze klanten en medewerkers weten dat ze van ons op ...

Dinnissen BV

Lees Interacties

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.