Zoek
Sluit dit zoekvak.

Althen Sensors & Controls breidt IoT portfolio uit met slimme draadloze vibratiesensoren van Treon

Althen Sensors & Controls breidt IoT portfolio uit met slimme draadloze vibratiesensoren van Treon
23 jul 2020  |
Althen Sensors & Controls breidt haar portfolio Industriële IoT sensoren uit met een nieuwe reeks draadloze IoT vibratie- en temperatuursensoren.

De sensoren zijn ontwikkeld door Treon en Althen neemt in West-Europa de distributie en (project)implementatie voor haar rekening.

Het nieuwe draadloze IoT monitoringssysteem bestaat uit een netwerk van sensor nodes, die hun data via een IoT-gateway data kunnen verzenden naar elk computernetwerk of cloudplatform. We bieden twee verschillende nodes: de industriële sensor nodes meten en bewaken tri-axiale trillingen en oppervlaktetemperatuur van (roterende) apparatuur, zoals pompen, motoren, roerders en mixers. De ambient nodes monitoren luchtkwaliteit, temperatuur, vochtigheid, omgevingslicht, geluidsniveau en luchtdruk.

De batterij-gevoede nodes kunnen eenvoudig en kostenefficiënt worden gemonteerd op bestaande apparatuur, maar kunnen ook onderdeel zijn van grootschalige mesh-netwerken voor het verzamelen van sensorgegevens in slimme gebouwen, steden en fabrieken.

Slimme industriële IoT oplossing voor condition monitoring van diverse machines

“Het slimme IoT sensornetwerk van Treon stelt onze klanten in staat om elke ruimte of machine 24/7 te monitoren, zonder dure bekabelde apparatuur. Dit maakt het een bijzonder kostenefficiënte manier om assets die nog niet gemonitord worden op grote schaal te gaan monitoren, en daarom zien wij deze nieuwe IIoT-sensor oplossing als een mooie waardevolle aanvulling op onze bestaande portfolio”, aldus Thijs Haselhoff, managing director van Althen BV. 

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Confidence for visionary engineers: Althen Sensors & Controls zorgt voor zekerheid en vertrouwen bij haar klanten. Wij zorgen ervoor dat de klant zich geen zorgen hoeft te maken als het aankomt op sensoren en meetoplossingen....

Gerelateerde berichten