Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Automatisch dichtknopen big-bag’s

Poeth Big-Bag Filling automatic closing big-bag
2 jul 2020  |
Om diverse redenen kan het interessant zijn om een big-bag automatisch te sluiten ; Vermijden dat de operator bij het dichtknopen/snoeren schadelijke poeders kan inademen. Vermijden dat de operator op een bordes moet stappen om een big-bag dicht te snoeren.

Het systeem werkt relatief eenvoudig ; de lege big-bag wordt handmatig op vloer niveau aangehangen en het sluitsnoer wordt eenvoudig bevestigd in de grijpers.

Vervolgens wordt de big-bag afgevuld, en aansluitend wordt de big-bag automatisch dichtgesnoerd, al dan niet vooraf nog vacuüm gezogen.

Automatisch opstapelen

Automatisch dichtknopen big-bag’s

Vaak worden big-bags voor export afgevuld. Bij minder hoge big-bags is het interessant om deze op te stapelen en zodoende een zee-container of vrachtauto zo efficiënt mogelijk te beladen. Het opstapelen kan door d.m.v. heftrucks maar is behoorlijk arbeids intensief. Het opstapelen kan automatisch uitgevoerd worden. De werking is vrij eenvoudig :

Big-Bag 1 wordt afgevuld, en vervolgens wordt Big-Bag 2 boven op Big-Bag 1 geplaatst. Een gewicht detectie systeem detecteert of de Big-Bag spanningsloos is neergezet zodat de lussen automatisch gelost kunnen worden.

Big-Bags met waterig poeders

Het afvullen van waterige poeders kost tijd. Het poeder heeft namelijk tijd nodig om te ”bezinken” en kan niet middels trillen versneld worden.

Om toch een capaciteit van 50 m3/uur te kunnen realiseren, is een revolutionair big-bag vuller met rail systeem ontwikkeld en gebouwd. De big-bag’s worden hangend afgevuld en middels een rails afgevoerd, en krijgen dan de tijd om te bezinken. Aan het einde van de lijn worden de big-bag’s automatisch op een pallet geplaatst.

De toevoer van deze atex gevoelige waterige poeders is gewaarborgd door een Poeth Z-Conveyor. Restloosheid is hierbij erg belangrijk.

Verder beschikt Poeth over diverse andere mogelijke opties zoals :

Big-Bag vuller Basic

De Big-Bag vuller Basic is een kostengunstige maar robuuste ijkwaardige big-bag vuller. De vulkop is uitgevoerd met een stofdichte blaasmanchet afdichting. Het weegsysteem is ijkwaardig.

Een optioneel inzet frame kan gebruikt worden voor het afvullen van kleinere big-bags. Echter kan er natuurlijk ook voor gekozen worden om een stapel lege pallets eronder te plaatsen.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Poeth is specialist in kwalitatief hoogwaardige machines en productielijnen voor het verwerken van een breed scala aan droge stoffen. We ontwikkelen, produceren en installeren al onze machines en projecten in eigen beheer. Zo zijn we...