Zoek
Sluit dit zoekvak.

Composiet silo 80m³ voor de opslag van cement

Composiet silo 80m³ voor de opslag van cement
16 feb 2022  |
In het diepe zuiden van Nederland heeft M.I.P. bij een bedrijf werkzaam in de betonwarenindustrie een 80m³ cementsilo mogen leveren met een diameter van 3.500mm.

De silo is geheel voorzien van een harsrijke ingekleurde Uv-bestendige eind laag. Op de silo is het logo (2.000 x 1.000mm) van de klant geschilderd. Aangezien de glasvezelversterkte kunststof silo een licht eigengewicht heeft, kon er gebruik gemaakt worden van de bestaande bokconstructie welke de klant al had staan. Door de goede thermische eigenschappen en spiegelgladde binnenwanden, is de gekozen composiet silo de beste keus voor de klant.

De silo is zeer compleet uitgevoerd, met een gegalvaniseerd bordes met rondgaande leuning van 1.250mm hoog. Het dak is voorzien van een anti-sliplaag door middel van een fijne korrel. Via een ladder welke deels voorzien is van een rugleuning, is het bordes bovenop de silo te bereiken. Bovenaan de ladder bevind zich een uitstap naar het bordes, en een zelfsluitend deurtje. Door middel van een over-/onderdrukventiel is de silo beschermd tegen overvulling/vacuüm trekken. Op het dak bevind zich de perslucht gereinigde patronenfilter, welke zorgt voor de ontluchting van de silo. Wanneer de silo vol is volgt er een optisch en akoestisch signaal. De beluchting set in de trechter zorgt voor een gemakkelijke uitstroom van het cement.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

M.I.P. uit Rijkevorsel is een fabrikant en leverancier van silo’s en opslagtanks in polyester, actief in heel Europa. Het hypermoderne familiebedrijf is een pionier in het gebruik van polyester en heeft al een kwarteeuw ervaring...

Gerelateerde berichten