Zoek
Sluit dit zoekvak.

Case: zakken voor diervoeders automatisch verpakken bij Fransen Gerrits

Case: zakken voor diervoeders automatisch verpakken bij Fransen Gerrits
4 mei 2020  |
Fransen Gerrits, een voederspecialist in het Nederlandse Veghel, was op zoek naar een efficiëntere manier om hun diervoeders in verschillende formaten en hoeveelheden te verpakken en te stapelen. Wij zorgden voor een moderne verpakkingslijn die volautomatisch werkt.

Het familiebedrijf Fransen Gerrits is een ondernemende voerspecialist in Zuid-Nederland, gespecialiseerd in een uitgebreid assortiment aan dierenvoeders met extra focus op de varkenssector. Hun voeders variëren van fijne microgranulaten tot pellets. Voor wij aan de slag gingen bij hen, verpakten zij de zakken voor dierenvoeders nog voornamelijk handmatig. Maar zij wilden graag efficiënter en sneller te werk gaan.

Uitdagingen bij zakken voor diervoeders

De grootste uitdaging bij Fransen Gerrits was ongetwijfeld de beperkte ruimte binnen de fabriek. Daarnaast wilden zij ook dat alle onderdelen van de afzak- en inpaklijn gemakkelijk bereikbaar waren, onder meer voor bediening en onderhoud. Naast de voorziene ruimte voor onze lijn stond nog een bulkverlading om de voeders rechtstreeks in vrachtwagens te storten. Beide opstellingen mochten elkaar niet verstoren.

De dierenvoeders moesten in verschillende zakken en formaten worden verpakt en nauwkeurig worden afgevuld en gestapeld. De klant verpakte al in ventielzakken en wilde dat zo houden.

De opstelling van Ausloos

We installeerden een volautomatische verpakkingslijn die start met het afwegen van de voeders in een nettoweger boven de automatische afzakmachine. De afgevulde zakken voor diervoeders worden uit de afzakinstallatie gebracht, gestapeld op pallets en klaargezet op kettingbanen voor transport naar het magazijn. Vooraleer de zakken op het pallet belanden, wordt een etiket geprint en op de bodem van de zak aangebracht.

Het resultaat is een volautomatische lijn die de zakken mooi verpakt en stapelt op pallets, klaar om verzonden te worden naar de eindklanten.

Nadat we de volledige installatie installeerden bij Fransen Gerrits, gaven we hun werknemers een grondige opleiding over het beheren en onderhouden van de machines. Uiteraard kunnen zij nog bij ons terecht voor extra vragen en tips.

Zakken voor diervoeders correct vullen en palletiseren?

Bent u op zoek naar een partner om uw verpakkingslijnen te optimaliseren, zodat u uw zakken voor diervoeders (of eender welk product) efficiënt kunt klaarmaken? Wij helpen u graag verder met een voorstel op maat van uw wensen, product en ruimte. Contacteer ons daarom zeker voor meer informatie of een vrijblijvende kennismaking.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Ausloos Verpakkingstechniek is gespecialiseerd in verpakkingslijnen voor het afvullen van vaste stoffen in zakken, het palletiseren van zakken, dozen, emmers en machines voor uw palletlading te verpakken (wikkelen, hoeseren). Verpakkingsmachines vormen een belangrijke schakel binnen...

Gerelateerde berichten