Zoek
Sluit dit zoekvak.

Buckets met een speciale rubberen basis optimaliseren het transport van kleverige bulkmaterialen

Buckets met een speciale rubberen basis optimaliseren het transport van kleverige bulkmaterialen
9 nov 2016  |
WAREGEM - AUMUND heeft in de afgelopen 60 jaar over heel de wereld duizenden bucket elevatoren geleverd, vooral aan de cement-, kalk-, gips-, kunstmest- en mijnindustrie, waar verticaal transport van bulkmateriaal van groot belang is.

De groei van AUMUND’s positie in de mijn- en mineraalbouw heeft geleid tot de ontwikkeling van een nieuwe riemelevator voor grofkorrelig materiaal.

De BWG-GK kan producten met een korrelgrootte tot 80mm transporteren, dit met een capaciteit tot 1.700 m³/uur.

In nauwe samenwerking met een bedrijf in de elastomeer technologie hebben AUMUND ingenieurs een oplossing gevonden voor het verwerken van kleverige bulkmaterialen, zoals bijvoorbeeld steenkool met een hoog vochtgehalte, enzovoort. De voordelen bij het gebruik van dit materiaal is dat het zeer flexibel, sterk en bestand is tegen chemicaliën en extreme temperatuur- en weersinvloeden kan verdragen. Na succesvolle testen met een prototype werden tien nieuwe test bakken geïnstalleerd. De testresultaten bevestigden de geschiktheid van een rubberen ondergrond. Het residu wordt niet meer opgehoopt in de hoeken van de bodem of de zijwanden van de bakken. Het resultaat was dat de capaciteit van de bakken behouden blijft. Een bijkomend voordeel is dat de bak automatisch gereinigd kan worden.

Buckets met een speciale rubberen basis optimaliseren het transport van kleverige bulkmaterialen

Ondertussen zijn er al drie soorten bakken ontwikkeld, voor BWG riem bucket elevator, BWG-GK grof materiaal bucket elevator, en BWZ ketting bucket elevator.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Lybover RECYCLING: alles voor scheiden en transporteren van materiaalstromen Lybover RECYCLING engineert, installeert en onderhoudt installaties voor het scheiden, recycleren en transporteren van diverse materiaalstromen. Sinds vele jaren levert Lybover RECYCLING hoogwaardige oplossingen voor het...

Gerelateerde berichten