Hitma organiseert webinar over risico’s bij gebruik van zelfreinigende filters voor waterbehandeling

Hitma organiseert webinar over risico’s bij gebruik van zelfreinigende filters voor waterbehandeling
Hitma organiseert webinar over risico’s bij gebruik van zelfreinigende filters voor waterbehandeling

Te mooi om waar te zijn

Voor behandeling van bijvoorbeeld koelwater, inkomend water, proceswater en afvalwater worden vaak zelfreinigende screenfilters gebruikt. Met een geautomatiseerd zelfreinigend filtratiesysteem kunnen tijd en geld worden bespaard. Dat klinkt te mooi om waar te zijn, maar er kleven ook risico’s aan. Als er verkeerde keuzes worden gemaakt, kunnen de gevolgen rampzalig zijn, met extra kosten en werkdruk als gevolg.

6 punten om rekening mee te houden

Om inzicht te geven in hoe en wanneer zelfreinigende waterfilters het beste kunnen worden toegepast, organiseert Hitma dus op 2 november een webinar over dit onderwerp. Tijdens het gratis webinar komen deelnemers binnen 60 minuten te weten wanneer zelfreinigende filtratiesystemen wel en wanneer ze niet geschikt zijn voor uiteenlopende waterbehandelingstoepassingen. Gerard de Ruiter en Koen van Oosten leggen aan de hand van 6 punten uit hoe de beste filtratieoplossing wordt verkregen tegen de laagste gebruikskosten. Ook worden er praktijkvoorbeelden besproken die een goed beeld geven van de mogelijkheden van deze technologie.

Gratis deelname aan webinar

Deelname aan het webinar is gratis. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via deze link of via de website www.hitma-filtratie.nl. Er is volop gelegenheid om vragen te stellen aan de specialisten.

Agenda webinar 2 november van 10:00 tot 11:00 uur

  • Introductie

Gerard de Ruiter en Koen van Oosten zien in de praktijk dat de inzet van zelfreinigende filters nog wel eens tot rampzalige gevolgen leidt die voorkomen hadden kunnen worden.

  • Wat is filtratie?

Uitleg over de basisprincipes van filtratie en met name filtratie m.b.v. screenfilters.

  • Wat is een zelfreinigend filter?

Hoe werken geautomatiseerde filtratiesystemen die het opgevangen vuil van het filterscreen weer afvoeren en het filter reinigen, zodat het filter opnieuw zijn werk kan doen.

  • Applicaties

6 punten om bij verschillende waterbehandelingstoepassingen rekening mee te houden om de beste filtratieoplossing te krijgen tegen de laagste gebruikskosten

Date
2 nov 2023

Share this event

This event is published by

Bij Hitma denken we graag met je mee. We begrijpen dat processen in elk bedrijf en in elke industrie anders zijn. Daarom werken wij intensief samen om een oplossing op maat te kunnen bieden. Zo zorgen wij ervoor dat je altijd de...

Uitgelichte video