Webinar: ‘Waterstof vraagt om andere kijk op beveiliging’

Webinar: ‘Waterstof vraagt om andere kijk op beveiliging’

Waterstof is een veelbesproken onderwerp binnen de energietransitie. Maar waterstof is lichter en explosiever dan aardgas waardoor het vraagt om een andere vorm van beveiligen met behulp van specifieke detectiemethoden. Onze gasdetectiespecialist Peter Adema krijgt veel vragen over waterstofdetectie en organiseert daarom nogmaals op 10 november 2022 vanaf 10.00 uur een gratis webinar over dit onderwerp. Dit keer ontvangen wij Edward Heitlager van Crowcon Detection Instruments in onze studio. Het webinar is deze keer volledig in het Nederlands. Specialisten Edward en Peter bespreken tijdens het webinar een nieuwe detectietechnologie, zeer geschikt voor waterstof.

MPS: nieuwe detectietechnologie voor onder andere waterstof

Het gebruik van waterstof brengt risico’s met zich mee. Waterstof is kleurloos en geurloos, waardoor het moeilijker is om het gas waar te nemen. Ook is waterstof lichter dan aardgas waardoor het makkelijker kan ontsnappen via kleppen en afsluiters. Huidige veiligheidsmaatregelen om gevaarlijke situaties met aardgas op tijd te signaleren, zijn daarom niet altijd geschikt voor waterstof. Voor onder andere waterstoftoepassingen zijn er gasdetectoren ontwikkeld die gebruikmaken van een nieuwe technologie; de Molecular Property Spectrometer (MPS™). Deze onderhoudsvrije sensor detecteert meerdere gassen en heeft geen last van sensorvergiftiging.

Date
10 nov 2022

Dit evenement wordt georganiseerd door

Werkt u het liefst samen met technische specialisten die uw taal spreken? Die de processen in uw bedrijf en eventuele knelpunten begrijpen en omzetten naar oplossingen? Dan is een kennismaking met de HITMA Groep zeker de moeite waard. Ook als u belang hecht aan logistiek maatwerk, kostenverlaging en procesoptimalisatie, komen wij graag met u in contact. ...

HITMA Groep B.V.