Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Flintec lanceert de EM100, een special opgezette range van digitaliseringseenheden voor algemene weegtoepassingen

Flintec lanceert de EM100, een special opgezette range van digitaliseringseenheden voor algemene weegtoepassingen
8 jun 2019  |
WERNHOUT - Weegcomponentspecialist Flintec heeft de EM100-familie van digitaliseringsunits geïntroduceerd voor algemene weegtoepassingen zoals dynamisch, statisch en high-speed wegen.

De EM100 is een precisieversterker die is gemaakt om rechtstreeks in een weegsysteem te worden ingebouwd met meerdere beschikbare configuratieopties en plug-and-play-compatibiliteit.

Kenmerken zijn o.a.:

  • 80 – 1200 metingen/s
  • USB voor configuratie
  • RS232 & RS485
  • CANOpen interface
  • Configureerbare firmware opties
  • Apparaat configuratie software
  • 2 digitale inputs & 2 digitale outputs
  • Adaptor board voor eenvoudigere verbindingen (optioneel)

AC and DC varianten van de EM100 zijn beschikbaar. Geschikt voor handelsdoeleinden met OIML certificaat van 10.000 tot 20.000 geverifieerde schaaldelen en, toonaangevend in zijn klasse , een nauwkeurigheid van ±0.0005%.

Communicatie via CANOpen interface, RS232, RS485 en USB is beschikbaar, samen met de mogelijkheid om maximaal 6 loadcellen van 350 Ohm aan te sluiten, waardoor de EM100 de veelzijdigheid en het gebruiksgemak biedt die klanten verlangen. Flintec biedt ook speciale software waarmee eenvoudige configuratie van het apparaat mogelijk is.

De EM100 is ontworpen voor een reeks universele weegtoepassingen die automatisering met hoge snelheid vereisen. Algemeen gebruik omvat hoge nauwkeurigheden en toepassingen voor weeg- en verpakkingsmachines, evenals een breder gebruik bij proceswegen, procesautomatisering en -besturing. Configuraties omvatten AWI & NAWI-weegsystemen, controlewegen en gravimetrisch doseren.

Als toonaangevende fabrikant van weegcomponenten heeft Flintec de EM100 ontwikkeld om naadloos samen te werken met het uitgebreide assortiment weegcellen, krachtsensoren en diverse accessoires, zodat een compleet weegsysteem kan worden gevormd.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Veeken Weegoplossingen B.V. is gespecialiseerd in het vinden van dé oplossing die bij uw gewichts- of krachtmeting hoort. Wij maken ‎besturingskasten op maat voor onder andere menginstallaties, doseerinstallaties en afvulinstallaties. Deze besturing maken we op...

Gerelateerde berichten