Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gvk silo’s en tanks in de brouwerij wereld

Gvk silo’s en tanks in de brouwerij wereld
20 okt 2020  |
Belgische bieren worden over de hele wereld geroemd om hun verfijnde smaken en enorme variëteiten. Die reputatie danken we aan brouwers die met hart en ziel hun gerstenat bereiden. Maar een kwalitatief product begint in de eerste plaats met kwalitatieve grondstoffen.

Door de jaren heen hebben onze brouwers dan ook een uitmuntende expertise opgebouwd in de selectie van mout, gist, hop en andere plantendelen die smaak geven aan onze talloze bieren. Helaas zijn natuurlijke grondstoffen ook onderhevig aan natuurlijke verschijnselen, zoals condens, die de kwaliteit kunnen aantasten. De opslag van o.a. mout, gist en hop is in het brouwerijwezen dan ook essentieel voor de kwaliteitswaarborg.

M.I.P. is een ervaren producent van silo’s die bescherming bieden tegen alle weersomstandigheden en de opgeslagen producten op een stabiele manier bewaren. Onze tanks zijn toepasbaar voor de opslag van draf, trub afval- en spoelwater of pekel.

Condensvrij en onderhoudsvriendelijk

Condens is een van de belangrijkste bekommernissen bij de opslag van bulkgoederen. Met onze jarenlange ervaring en expertise in de voedingsopslag kennen we bij M.I.P. de schade die vocht kan aanrichten. Maar nog meer dan dat zijn we vertrouwd met de oplossingen. M.I.P. is gespecialiseerd in de bouw van composiet silo’s met een hoge thermische isolatiewaarde waardoor ze ongevoelig zijn voor condens. Ons hoogtechnologisch productieproces laat bovendien toe om silo’s te construeren zonder naden en met uiterst gladde binnenwanden. Naar onderhoudsgemak is dit een enorme troef want dankzij de perfecte uitstroom krijgen resten geen kans om vochtig te worden en te beginnen rotten. Want zoals iedereen weet die iets van bier kent: brouwen dat is veel reinigen.

Tot slot spreekt het voor zich dat onze silo’s weerbestendig, corrosie- en chemisch resistent en onderhoudsarm zijn en dat ze voldoen aan al de wettelijke normen die gelden voor de opslag van levensmiddelen.

Efficiënte doorstroming

Een andere bezorgdheid die we vanuit onze samenwerking met brouwers detecteerden is de efficiënte doorstroom van de grondstoffen. De vereisten inzake kwaliteit en gezondheid mogen namelijk niet ten koste gaan van de procesoptimalisatie. Samen met onze partners dokteren wij voor u een gebruiksvriendelijk transportsysteem uit dat de opslag integreert in
het brouwproces.

Optioneel kunnen de silo’s uitgebreid worden met een menginstallatie voor het samenstellen van moutmengsels. Uiteraard wordt de dosering hierbij continu gemonitord. Met ons geïntegreerd productieproces boekt u dus winst op efficiëntie en rendabiliteit, maar ook op hygiëne zonder de controle te verliezen over het totaalproces. Automatisatie en efficiëntie hoeven immers niet haaks te staan op traditie en vakmanschap.

In Frankrijk wordt de biermarkt de laatste jaren ook steeds groter en de brouwerijen breiden uit. Ze hebben dus steeds meer opslag nodig. Ze gaan dus van big bag’s naar silo opslag, die gebruikersvriendelijk zijn.

M.I.P. heeft kortgeleden meerdere mout silo’s geleverd via zijn partner Ventilec Industrial bij Brasserie Duyck in het Noorden van Frankrijk. Het gaat om een grote installatie van 5 silo’s 69m3 diameter 4 meter en 3 silo’s 21,5m3 diameter 1,9 meter.

Brasserie Duyck is een familie bedrijf dat al bekende bieren brouwt sinds 1922. De silo’s zijn van levensmiddelenkwaliteit en zijn onder andere uitgerust met filters, ontploffingsopeningen, enz. Het dak is veilig toegankelijk via een kooiladder en topbordessen. De silo’s zijn met elkaar verbonden door verbindingsbordessen.

De silo’s zijn voorzien met mooie logo’s van de klant.

Ventilec-Industrial-BulkTech

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

M.I.P. uit Rijkevorsel is een fabrikant en leverancier van silo’s en opslagtanks in polyester, actief in heel Europa. Het hypermoderne familiebedrijf is een pionier in het gebruik van polyester en heeft al een kwarteeuw ervaring...

Gerelateerde berichten