Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Hygiënische opblaasbare Big-Bag zakken klem afdichting in Poly Urethaan

Hygiënische opblaasbare Big-Bag zakken klem afdichting in Poly Urethaan
1 dec 2020  |
Filcoflex introduceert 2 nieuwe hygiënische opblaasbare zakken klem afdichtingen in thermoplastisch Poly Urethaan voor het vullen en lossen van Big-Bags, zakken en containers.

Filcoflex heeft ruim 12 jaar geleden al een rubberen opblaasbare zakken klem afdichting in de markt gezet in zowel het zeer elastische natuur rubber, antistatisch chemisch resistent zwart EPDM en temperatuur bestendig siliconen. Deze worden wereldwijd reeds in 69 landen succesvol gebruikt.

De rubberen variant wordt gelijmd, lijm verbindingen zijn niet altijd wenselijk in de levensmiddelen of farmaceutische industrie. Rubber verliest langzaam zijn elasticiteit. Rubber verweert en het oppervlak wordt steeds moeilijker te reinigen na verloop van tijd.

Voor de productie van de Poly Urethaan flexibele verbindingen en manchetten heeft Filcoflex geïnvesteerd in de nieuwste lasmachines en technieken voor kunststoffen. Deze op maat gebouwde kunststof lasmachines maken het mogelijk om de thermoplastische Poly Urethaan producten van Filcoflex dusdanig te lassen dat hoogte naden bijna naadloos lijken.

Naast de lasmachines zijn er een groot aantal speciale gereedschap stukken aangeschaft die nieuwe lastechnieken mogelijk maken voor balgen, manchetten, maar nu ook opblaasbare afdichtingen.

Filcoflex kan nu Poly Urethaan perslucht slangen direct in hun Poly Urethaan manchetten en afdichtingen lassen. Geschroefde perslucht fittingen en aansluitingen zijn niet meer nodig om een opblaasbare zakkenklem van perslucht te voorzien.

Veiligheid

Veiligheid is erg belangrijk bij het vullen van Big-Bags, zakken en bulk containers. Het verlies van onderdelen die ongemerkt in het product terecht komen is een groot risico. De gelaste slangen in de opblaasbare afdichting vormen een permanente verbinding. De slangen zijn langs de bovenkant van het opblaasbare deel ingelast. Het opblaasbare gedeelte verzorgt een groter optimaal te benutten klem oppervlak doordat het volledig vrij is van aansluitingen, uitstekende delen en schroef verbindingen.

Opblaasbare afdichtingen zijn veiliger dan traditionele zakkenklemmen, riemen en klemmen. Poly Urethaan opblaasbare afdichtingen dichten 100% af. Vingers en handen van proces operators zijn veilig doordat deze niet afgekneld kunnen raken. Doordat er geen scherpe of uitstekende delen zijn is er ook geen kans op verwonding door de opblaasbare zakkenklemmen.

Filcoflex reduceert uw kosten, door een 100% afdichting van de opblaasbare zakkenklem is er geen product verlies en de productie omgeving blijft schoon.

Hygiëne

Poly Urethaan is een hygiënisch, makkelijk te reinigen materiaal. De opblaasbare zakkenklem wordt geleverd in een witte of een transparante Poly Urethaan van 1mm dikte. Er zijn nu 2 varianten beschikbaar;

PBS-QD – Pneumatic Bag Seal – Quick Detach

Makkelijk te plaatsen door middel van een snelkoppeling. Hierbij kunt u kiezen uit de meest voorkomende; Jacob flens, Tri-clamp flens, Snapring B vormig, Slangklem en Geschroefde flens verbindingen. PBS-QD verbindt rechtstreeks aan uw leidingwerk of vul kop.

PBS-OT – Pneumatic Bag Seal – Over Tube

1 op 1 vervanging van alle meest voorkomende opblaasbare afdichtingen, u schuift PBS-OT rechtstreeks over de buis of vul kop heen. De opblaasbare afdichting blijft uit zichzelf hangen, of u kunt kiezen om een aantal bevestigingen toe te voegen zoals een; slangklem, klemrand, gat of een gat en pin verbinding.

Maatwerk

Alle opblaasbare afdichtingen worden op maat gemaakt, u geeft ons door welke diameter buizen, welke maat zakken u wil vullen en welke hoogte er beschikbaar is in uw installatie. Of u kijkt welke maten wij reeds gepubliceerd hebben op onze website. Filcoflex levert maatwerk altijd snel, zeker in geval van calamiteiten.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Filcoflex is een innovatief producerend bedrijf in de Nederlandse maakindustrie. Sinds 2006 zijn wij actief op het gebied van het produceren en innoveren van flexibele verbindingen, manchetten en afdichtingen voor de poeder- en bulk verwerkende...

Gerelateerde berichten