Zoek
Sluit dit zoekvak.

Investeren in automatisch verpakken of blijven handmatig werken?

Investeren in automatisch verpakken of blijven handmatig werken?
13 jun 2020  |
Hoe maak u de afweging tussen blijven handmatig werken of investeren in (vol)automatisch verpakken? Verschillende factoren spelen hierin een rol. Ausloos legt uit.

Waarom automatisch verpakken?

Ergonomie

Het verpakken en stapelen van goederen kan belastend zijn voor uw werknemers. Automatiseren zorgt ervoor dat de zwaarste taken ten laste van de installatie komen en uw werknemers hiervan gespaard blijven. Enkel bepaalde handelingen automatiseren, kan ook al een positief effect hebben op de ergonomie van uw werkkrachten.

Bij repetitieve handelingen

Qua repetitieve handelingen is een machine zonder twijfel sneller en adequater dan manuele werkkrachten. Automatisering werkt zo absoluut tijdbesparend. Bovendien zal u bij een goed werkende machine ook steeds hetzelfde eindresultaat bekomen.

Kosten- en tijdefficiënt

Hangt samen met hierboven. Eens automatische installaties correct zijn ingesteld en afgestemd op uw processen, zorgen zij ervoor dat uw verpakkingsproces geoptimaliseerd wordt en sneller verloopt dan voorheen. Dat kan op termijn resulteren in een aanzienlijke kosten- en tijdbesparing.

Krapte op de arbeidsmarkt

Moeite om geschoolde arbeidskrachten te vinden? De krapte op de arbeidsmarkt is duidelijk voelbaar in de technische sector. Door (een deel van) uw verpakkingsprocessen te automatiseren, heeft u minder nood aan extra werkkrachten.

De investering waard?

Wanneer u eraan denkt om uw afzakinstallatie en verpakkingslijn te automatiseren, houdt u best rekening met enkele parameters om te achterhalen of dit voor u de investering waard is:

  • Volume
  • Bezettingsgraad
  • Graad van automatisatie

Volume

Wat is het volume van het product dat u moet verpakken? Moet u vaak omschakelen van product op eenzelfde verpakkingslijn? En is de kans groot dat u dit product of deze producten nog voor lange tijd verpakt? Dan is automatiseren zeker interessant.

Bezettingsgraad

Bent u non-stop bezig met het verpakken en stapelen van uw product? Hoe hoger de bezettingsgraad, hoe sneller een (vol)automatische verpakkingslijn is terugverdiend.

Graad van automatisatie

Meteen een volautomatische verpakkingslijn plaatsen? Het kan, maar er zijn ook tussenoplossingen. Begin bijvoorbeeld met het stapelen te automatiseren – de zwaarste job. Of heeft u gemerkt dat net het verpakken of labelen te traag verloopt? Het is perfect mogelijk om aparte onderdelen te automatiseren.

Wanneer u een zicht krijgt op deze parameters, de verhoogde productiviteit, de gevraagde investering en uitgespaarde kosten (loonkost, meer afgewerkte producten), heeft u ook een beter zicht op de tijd nodig om uw investering te laten renderen.

Automatisch verpakken de oplossing voor u?

Wie zijn verpakkingsproces wil optimaliseren, moet op zoek gaan naar een gepaste oplossing op basis van uw bedrijf. De simulatietool van Ausloos Verpakkingstechniek geeft u een overzicht van opties die het best bij uw situatie passen.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Ausloos Verpakkingstechniek is gespecialiseerd in verpakkingslijnen voor het afvullen van vaste stoffen in zakken, het palletiseren van zakken, dozen, emmers en machines voor uw palletlading te verpakken (wikkelen, hoeseren). Verpakkingsmachines vormen een belangrijke schakel binnen...

Gerelateerde berichten