Search
Close this search box.

Keller Benelux plaatst in 5 dagen een volledige ontstoffingsinstallatie dankzij 3D-scan

Keller Benelux plaatst in 5 dagen een volledige ontstoffingsinstallatie dankzij 3D-scan
1 nov 2018  |
Vandersanden is gelegen langs het kanaal Zuid-Willemse Vaart in een bosrijke omgeving. Net zoals Lybover is Vandersanden een familiebedrijf. Ze zijn marktleider in de verkoop van gevel- en straatstenen. In totaal hebben ze negen vestigingen. Een paar maanden terug contacteerden ze Keller Lufttechnik Benelux om hun bestaande ontstoffingsinstallatie te vernieuwen.

In de loop van de jaren heeft Vandersanden Lanklaar verschillende aanpassingen gedaan aan hun bestaande ontstoffingsinstallatie tot de installatie ontoereikend werd. Op sommige punten werd er te weinig afgezogen en op andere plaatsen dan weer teveel waardoor het stof zich uiteindelijk opstapelde in de productiehal. Om de werknemers in een gezonde en stofvrije omgeving te kunnen laten werken besloten ze om een ontstoffingsinstallatie van in totaal 160.000m3 van Keller Lufttechnik Benelux te installeren.

Stofontwikkelingen – bronnen onder de loep genomen

“In een eerste fase werd de afdeling van de pers- en kleivoorbereiding voorzien van de nodige afzuigpunten. De eerste resultaten hier zijn bevredigend. De operatoren merken al op dat er al heel wat minder stof in de lucht hangt. In een tweede fase werd de afdeling van de trommel- en zetmachine onder handen genomen. Hier werd de bestaande natwasser behouden maar werden er leidingen en kappen geïntegreerd. We hebben niet enkel gekozen om de stofontwikkeling te bestrijden maar ook de stofbronnen”, aldus Wim Thewissen, Technical Manager Vandersanden.

“Om de installatie optimaal te ontwerpen werd er een 3D  scan uitgevoerd. Om de twee weken was er een meeting waarbij de voorstellen van Keller werden voorgelegd aan de productie. Op deze wijze konden alle wensen in kaart gebracht worden.”: licht Louis Schollier, projectleader Keller Lufttechnik Benelux toe.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Lybover AIR is reeds jarenlang gespecialiseerd in het aanbieden van totaaloplossingen op maat voor industriële ontstoffing, industriële mengtechnieken en Rook-en Warmte afvoer en compartimentering. Vanaf de voorstudie tot en met de montage en de oplevering...

Gerelateerde berichten