Zoek
Sluit dit zoekvak.

Laatste bouwactiviteiten in ‘Factory of the Future’ Moerdijk

tanks silo's Moerdijk
12 mrt 2018  |
RIJKEVORSEL - Het afgelopen half jaar is er hard gewerkt aan het inrichten van de nieuwe fabriek te Moerdijk. Volgens M.I.P. nv mag het resultaat er zijn. Na uitvoerig testdraaien zijn de eerste producten met succes van de nieuwe machine gekomen en hebben deze hun weg gevonden naar een tevreden klant.

De fabriek is ontworpen naar een Factory of the Future visie (Industrie 4.0). Deze visie maakt onderdeel uit van de Strategie 2020 waar zij meer over zullen gaan vertellen. Door de lean en clean (5S) omgeving, is het de nieuwe fabriek direct herkenbaar. Ook valt op dat elke werkplek touchscreens heeft waarop werkinstructies en feed-back gegeven kan worden.

Mix van ervaren en nieuwe mensen met grote betrokkenheid

De medewerkers die nu in de fabriek werken zijn een mix van zeer ervaren M.I.P. mensen en nieuwe mensen die de missie hebben om de beste tanks en silo’s in composiet te produceren.

Het mooie is dat de mensen die straks de zeer grote tanks en silo’s mogen gaan produceren vanaf dag 1 betrokken zijn in het ontwerp en inrichting van de fabriek en machines. De afgelopen periode is dit team enkel bezig geweest met het inrichten en opbouw van de fabriek. Er is door dit team ontzettend veel werk verzet waarbij we regelmatig flinke technische uitdagingen zijn tegengekomen. Omdat de medewerkers doorzetters zijn, zijn de medewerkers er toch in geslaagd dat M.I.P. nv vanaf januari volop konden beginnen met het produceren op alle machines.

Klaar voor mega-productie!

Het grote & hoge fabriekshal achter het Hollands Diep heeft volop daglicht dat via de lichtkoepels op het dak binnenkomt. In deze nieuwe fabriek kan M.I.P Megasolutions tanks en silo’s maken vanaf 3 tot 14 meter diameter en maximaal 30 meter hoog. Dit betekent dat de grootste producten een inhoud van meer dan 3.000m³ hebben. Dat zij deze grote composieten tanks turn-key kunnen bouwen in de fabriek is uniek in Europa.

M.I.P. nv is klaar voor de volgende stap, gaat u mee?

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

M.I.P. uit Rijkevorsel is een fabrikant en leverancier van silo’s en opslagtanks in polyester, actief in heel Europa. Het hypermoderne familiebedrijf is een pionier in het gebruik van polyester en heeft al een kwarteeuw ervaring...

Gerelateerde berichten