Search
Close this search box.

M.I.P. levert complete turnkey silo en tank installatie

M.I.P. levert complete turnkey silo en tank installatie
17 okt 2017  |
RIJKEVORSEL - Voor een trouwe klant in België leverde M.I.P. een complete turnkey silo en tank installatie.

Wij laten de klant aan het woord:

M.I.P. levert voor trouwe klant complete turnkey silo en tank installatieOp de foto is een gedeelte van de nieuwe fabriek te zien. Deze technisch hoogwaardige fabriek produceert betonstraatstenen van de hoogste kwaliteit. De gele silo’s bevatten diverse cementsoorten en fillers die nodig zijn om kwaliteitsvolle beton te maken voor deze fabriek. Onder deze cementsilo’s bevinden zich 3 tanks van 120 m³ voor de opslag van regenwater en 2 kleinere tanks van 48m³ voorzien van een roerwerk voor de opslag van afvalwater dat afkomstig is van de wasinstallaties van deze nieuwe fabriek.

Zo creëert M.I.P. een duurzame watercirkel zonder afvalstromen. Het regenwater van de daken wordt opgevangen in de 3 buffertanks en wordt gebruikt om beton te maken en de wasinstallaties te voeden. Het afvalwater van de wasinstallaties krijgt een voorafscheiding om de grove zandfracties te verwijderen, en wordt dan opgeslagen in de kleinere buffertanks met roerwerk om te voorkomen dat er bezinking optreedt.

Als M.I.P. bestaande waterzuivering voldoende capaciteit over heeft, dan wordt het afvalwater verder verpompt naar de waterzuivering en dit water gaan we weer gebruiken om beton te maken, wasinstallaties te voeden en zo is de cirkel rond.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

M.I.P. uit Rijkevorsel is een fabrikant en leverancier van silo’s en opslagtanks in polyester, actief in heel Europa. Het hypermoderne familiebedrijf is een pionier in het gebruik van polyester en heeft al een kwarteeuw ervaring...

Gerelateerde berichten