Nieuwe aandrijving voor PowControl in-lijn monsternamesysteem

Nieuwe aandrijving voor PowControl in-lijn monsternamesysteem
Sinds kort beschikt het PowControl in-lijn monsternamesysteem voor monstername van poeders of granulaten over een nieuw type aandrijving.

Om constante bemonstering gedurende een productieproces mogelijk te maken, is de PowControl nu uitgebreid met een Atex-elektromotormodule.

Nauwkeurige regeling rotatiesnelheid

De ‘borstelloze’ technologie maakt een zeer nauwkeurige regeling van de rotatiesnelheid van de bemonsteringsschroef mogelijk, van 1 tot 285 toeren per minuut. Een geschikte applicatie hiervoor is bijvoorbeeld monstername van poedermelk. Om dit monsternamesysteem te automatiseren is er een bedieningskast ontworpen met een PLC die voldoet aan de CEM-richtlijn 2014 / 30 / EU. Dit maakt de implementatie en bediening bijzonder eenvoudig.

Monsters van poeder of granulaten

Het PowControl in-lijn monsternamesysteem is ontwikkeld door LaboControle Sampling Equipment en wordt wereldwijd ingezet om veilig een serie opeenvolgende representatieve monsters te nemen van poeder of droge granulaten tot 1 mm groot vanuit het hart van een industrieel proces.

Voor uiteenlopende processen

De PowControl is ideaal voor bedrijven binnen de voedingsmiddelenindustrie, farmacie en chemische industrie die moeten voldoen aan GMP, FDA, ISO en/of HACCP. Het innovatieve ontwerp en de materiaalkeuze zorgen ervoor dat de PowControl sampler voldoet aan de hygiëne- en veiligheidseisen van de ‘European Machinery Directives No. 2006 / 42 / EC en ATEX No. 94/9 / EC. Dit monsternamesysteem is optioneel verkrijgbaar in ATEX Device Group II Category 2 D (dust) voor zones 21 & 22 en G (gas) voor zones 1 & 2 en overeenkomstig markering: CE Ex II 2GD c IIC T6(80 gr. C)X

Contaminatie voorkomen

De werking van de PowControl is gebaseerd op het principe van de Archimedes-schroef. De monsternemer neemt representatieve monsters uit het hart van het proces, zowel tijdens de productiefase als het verpakkingstraject. Om alle risico’s van contaminatie tussen opeenvolgende monsters te voorkomen, zal bij het omdraaien van de rotatierichting van de schroef de probe met het product uit de voorgaande fase worden geleegd.

Permanent geïnstalleerd

De PowControl is ontworpen om permanent te worden geïnstalleerd in een proceslijn of in de wand van een silo of op een reactor. De materialen die in contact komen met het product voldoen aan de eisen binnen de voedingsindustrie, farmacie en chemische processen: 316L RVS (tot RA 0,4 µm op verzoek), PTFE, PEEK en Iglidur.

Voor meer informatie over monstername van vaste stoffen en andere monsternametechnologieën (o.a. steriele monstername, oliemonstername en overige vormen van industriële monstername) kan men terecht op www.hitma-monstername.nl.

Dit artikel is gepubliceerd door

Werkt u het liefst samen met technische specialisten die uw taal spreken? Die de processen in uw bedrijf en eventuele knelpunten begrijpen en omzetten naar oplossingen? Dan is een kennismaking met de HITMA Groep zeker de moeite waard. Ook als u belang hecht aan logistiek maatwerk, kostenverlaging en procesoptimalisatie, komen wij graag met u in contact. ...

HITMA Groep B.V.