Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe kookketels voor Rimboe Sauzen

Nieuwe kookketels voor Rimboe Sauzen
16 okt 2020  |
Rimboe Sauzen produceert sauzen met een Aziatisch tintje voor de consument, horeca en industrie. Met een prachtig nieuw pand in Sassenheim ontstond de vraag naar nieuwe procesapparatuur voor de bereiding van sauzen, ketjap en marinades. Positieve eerdere ervaringen met Gpi De Gouwe resulteerden in de aanvraag voor drie nieuwe kookketels.

Wim van der Slot, projectleider van Rimboe Sauzen, was betrokken bij het hele project: “De nieuwe procesapparatuur hebben we aan Gpi toevertrouwd omdat we positieve ervaringen uit het verleden hadden. Gpi is een flexibel bedrijf, denkt met je mee en komt met goede oplossingen zonder het kleine klantgerichte aspect uit het oog te verliezen.”

Drie Nieuwe Kookketels

Gpi ontwierp en produceerde drie kookketels; twee 1000 liter kookketels met ankerroerwerk en snelmenger en een 500 liter kookketel. “De ketels zijn op poten gezet, zodat een normwagen eronder kan en het is ook mogelijk om via een praktisch systeem de ketels hiermee te vullen. We hoeven niet meer met de hand zakken in de ketel te legen,” vertelt Wim. De ingrediënten worden na het vullen via een computergestuurd bedieningspaneel op de juiste wijze gemengd, tot de gewenste temperatuur verwarmd en gepasteuriseerd. Na bereiding van een saus worden de ketels grondig uitgekookt en schoongemaakt voordat een volgend type saus bereid kan worden.

De samenwerking

Over de samenwerking tijdens het project vertelt Wim: “het prettige contact met Gpi en de korte lijnen werken mee aan een goede verstandhouding tussen beide bedrijven en resulteert in een fijne samenwerking bij de ontwikkeling van nieuwe procesapparatuur.” Dat de samenwerking naar tevredenheid is verlopen blijkt ook uit een nieuwe aanvraag. Met de verwerking van 20.000 liter saus per week, is het huidige ketelpark door de snelle groei opnieuw aan uitbreiding toe. Gpi ontving daarom inmiddels een nieuwe opdracht van Rimboe Sauzen voor twee 2000 liter kookketels, die in oktober 2020 gereed zullen zijn voor installatie.

Over de klant

Rimboe is Maleis voor oerwoud. De keuze voor deze naam heeft te maken met de ‘roots’ van een van de oprichters, waar de smaakmakers uit het verre oosten vandaan komen. Echter Rimboe zelf is een ‘gewoon’ Nederlands bedrijf wat ooit is begonnen met de ontwikkeling, productie en verkoop van een specifieke satésaus vanuit een Haagse garagebox. Vandaag de dag is Rimboe Sauzen – onderdeel van Menken Beheer – uitgegroeid tot een bedrijf dat hard op weg is om groot landelijk bereik te verwerven. Rimboe Sauzen ontwikkelde zich in de loop der jaren – met 15 verschillende smaken eigen merk sauzen en de nodige ‘private label’ sauzen – naar een functioneel en toekomstgericht bedrijf wat draaiende wordt gehouden door een 10 personen sterk enthousiast team.

Sinds eind 2019 beschikken zij over een gloednieuwe IFS & Halal gecertificeerde productie locatie/accommodatie, welke is voorzien van alle middelen om sauzen, ketjap en marinades ambachtelijk te produceren. Of het nu portieverpakkingen, horecaflessen of emmers betreft, Rimboe Sauzen is zowel partner voor foodservice en speciaalzaken als ook voor de industriële markt.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Gpi De Gouwe ontwikkelt en produceert rvs procesapparatuur voor bedrijven actief in de food-, cosmetische- en farmaceutische industrie. We begrijpen de processen en uitdagingen van onze klanten en onze gegarandeerde proces apparatuur voegt waarde toe...

Gerelateerde berichten