Search
Close this search box.

Pijlsnelle Verpakkingslijn op Maat van Paardenmuesli bij ForFarmers

Pijlsnelle Verpakkingslijn op Maat van Paardenmuesli bij ForFarmers
9 feb 2022  |
ForFarmers, producent van diverse dierenvoeders, was op zoek naar een nieuwe verpakkingslijn die de productie van hun felbegeerde paardenmuesli’s zou kunnen volgen. Het internationale bedrijf klopte bij Ausloos aan voor een lijn die bijna dubbel zoveel zakken zou verpakken dan de vorige lijn, en met een minimale montagetijd kon opgebouwd worden.

Hoge vraag naar paardenmuesli’s = druk op productie

ForFarmers produceert onder meer paardenmuesli’s: een enorm succesproduct dat als gevolg een hoge productie vereist. Om aan de hoge vraag van de markt te kunnen beantwoorden, wilde het bedrijf hun productie en verpakkingsproces sterk uitbreiden.

Paardenmuesli’s zijn nochtans niet het eenvoudigste product om te verpakken. Het is een lichte muesli dat onder meer stro en vlokken bevat. Vooraleer het afgezakt wordt, wordt er melasse, een plakkerig product, op gespoten.

Een verpakkingslijn die 300 tot 350 zakken per uur verpakte, moest vervangen worden door een snelle en efficiënte lijn die zo’n 600 zakken van 15 kilogram per uur kon verpakken. Het bedrijf klopte hiervoor bij Ausloos aan.

Door de grote druk op de productie mocht de productie maar heel kort stilliggen. Ausloos had in totaal een week de tijd om de bestaande lijn af te breken (die machines worden nog doorverkocht), de nieuwe lijn op te bouwen en klaar te hebben voor de opstart.

Verpakkingslijn op maat die haast dubbel zo snel werkt

Een Technipes Futura HV is de ideale afzakmachine voor openmondzakken die aan hoge snelheid moeten verpakt worden. Een Europack Winner 800 robotpalletiser zorgt niet alleen voor een hogere snelheid maar ook voor een betere stapelkwaliteit door nieuwe technieken toe te passen. Gestapelde pallets worden waterdicht verpakt, en 30 meter rollenbanen zorgen voor veel meer accumulatie van de pallets.

De robotpalletiser haalt afgekeurde zakken uit de lijn en plaatst ze op een speciaal voorziene aflegpositie. Zowel de afzonderlijke zakken als de afgewerkte pallets worden voorzien van een label.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Ausloos Verpakkingstechniek is gespecialiseerd in verpakkingslijnen voor het afvullen van vaste stoffen in zakken, het palletiseren van zakken, dozen, emmers en machines voor uw palletlading te verpakken (wikkelen, hoeseren). Verpakkingsmachines vormen een belangrijke schakel binnen...

Gerelateerde berichten