Zoeken
Sluit dit zoekvak.

To Divert: To Cause Something or Someone to Change Direction

30 jun 2021  |
Wisselkleppen vormen een essentieel onderdeel in pneumatische en vrijeval transportsystemen. Ze zijn de schakels tussen de transportleidingen en maken een efficiënte herroutering van het product mogelijk. TBMA kan u een passende oplossing bieden voor het divergeren en/of convergeren van een grote variatie aan producten in de meest voorkomende processen.

De DTD twee-kanaal plug wisselklep is gemaakt van LM25-kwaliteit aluminium door een kwalitatief hoog spuitgietproces. Alle product-contactdelen zijn bekleed met 316 roestvrijstalen buizen. De standaard afdichtingen zijn van FDA-goedgekeurd silicone, wat zorgt voor een volledige afdichting tussen het huis en de plug. 

De standaard uitvoering met statische afdichtingen kan worden gebruikt in druktransportsystemen waar de druk minder is dan 2 barg. Als de DTD uitgevoerd wordt met dynamische, opblaasbare afdichtingen (optioneel), is de plug wissel geschikt voor systemen tot 6 barg. De DTD wordt geleverd als een complete eenheid met pneumatische actuator en bijbehorende componenten, zoals een magneetventiel, solenoïde spoelen, aansluitdoos en positiesensoren. 

Onze andere plug wissel, de SDTD, is een een-kanaal wisselklep, waardoor deze met eenzelfde pijpdiameter een compactere wissel is dan de DTD tweekanaal plugwissel. De SDTD is alleen geschikt voor divergeren en kan in de standaard uitvoering met statische afdichtingen worden gebruikt in druktransportsystemen waar de druk minder is dan 1,5 barg. Wanneer voorzien van dynamische, opblaasbare afdichtingen (optioneel), is de SDTD geschikt voor systemen tot 6 barg. 

Bekijk onze DTD plug wisselklep en let’s divert!

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

History TBMA (Technical Bureau for Mechanization and Automation) was founded in 1967 under the leadership of the father of Bart Houben, managing director until the end of 2023. Father Houben started the company by importing...

Gerelateerde berichten