Zoek
Sluit dit zoekvak.

Veel opties en extra's bij roterende sluizen uit de MD range

Veel opties en extra's bij roterende sluizen uit de MD range
26 jun 2019  |
Roterende sluizen van VDL Industrial Products zijn niet alleen inzetbaar als luchtslot onder stoffilters en cyclonen of als doseerorgaan onder schroeftransporteurs maar ook als afvoerorgaan voor droge stoffen uit bv. silo's.

Deze MD sluizen zijn, na uitgebreid onderzoek te hebben gedaan, ontwikkeld voor het doseren en transporteren van poeder- en korrelvomige producten. De sluizen uit de MD serie zijn inmiddels uitgebreid met de MD250 en de MD300.

Deze zeer robuust uitgevoerde sluizen combineren door hun bouwwijze een hoge vullingsgraad met een minimale productbeschadiging, waardoor een kleinere sluis volstaat. Met het ontwerp van de MD sluis is al rekening gehouden met de onderhoudsvriendelijkheid door de toepassing van buitenliggende kogellagers en nastelbare stopbuspakkingen, een directe flensaandrijving, een eenvoudig demonteerbare rotor en standaard DIN PN 10 aansluitflenzen.

De kogellagers komen op deze manier niet in aanraking met het product, zodat het geen extra slijtage kan veroorzaken.

Veel opties en extra's bij roterende sluizen uit de MD range

Voor drukverschillen tot ca. 1 bar voldoet de standaarduitvoering met gietijzeren huis. Ook mogelijk zijn speciale slijtvaste, non-stick en/of foodgrade coatings.

De MD sluizen zijn niet alleen snel maar ook eenvoudig te reinigen.

De EX versie is vlamdoorslag en drukstootvast tot 1,7 bar met Vulkollan bladen en 2,5 bar met stalen/RVS bladen en is standaard voorzien van ontluchting.

Om in de keuze van de sluis optimaal van dienst te kunnen zijn, hebben de engineers van VDL een testinstallatie ontworpen en geconstrueerd om producteigenschappen in eigen huis te kunnen testen. Zo kunnen we de sluis helemaal afstemmen op de wensen van de klant.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met (040) 292 55 80 of via sales@vdlindustrialproducts.com.

Technische informatie over de MD sluizen vindt u op onze website www.vdlindustrialproducts.com.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

VDL Industrial Products is totaalleverancier van componenten voor afzuiginstallaties en bulkhandling. Daarnaast levert VDL Industrial Products complete systemen voor explosie- en brandbeveiliging van industriële processen. Alleen het beste is goed genoeg  voor uw organisatie. Daarom nodigen...

Gerelateerde berichten