Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Snel reinigbare EASY CLEAN sluis voor het doseren van droge stoffen

HT-S Easy Clean sluis VDL
De Easy Clean VDL sluis kan worden ingezet voor het doseren van droge stoffen in de voedingsmiddelen- en aanverwante industrie.

Het is vaak een terugkerend probleem en een vervelende, tijdrovende taak. De doseersluis in uw installatie dient weer eens uitgebouwd en gereinigd te worden omdat er een ander medium door getransporteerd moet worden en u contaminatie in uw proces wilt voorkomen.

VDL heeft als oplossing hiervoor, een nieuwe, snel demontabele variant van de bewezen HT-S sluis ontwikkeld. Deze HT-S Easy Clean sluis combineert de kwaliteiten van  de HT-S met een hoge mate van efficiëntie op het gebied van reiniging, doordat de rotor op eenvoudige wijze en zonder gereedschap, kan worden verwijderd en teruggeplaatst.

De HT-S Easy Clean is voorzien van een zeer nauwkeurig gelagerde slede, waarlangs de rotor na het losdraaien van de draaiknoppen uit de rotorkamer geschoven kan worden. Een  veiligheids-schakelaar zorgt ervoor dat de aandrijving met zekerheid is uitgeschakeld. Hierbij blijft de aandrijving op zijn plaats.

Sluis schoon? Dan volstaat het om de rotor terug te schuiven. Zonder verdere afstellingen is de sluis na het vastdraaien van de draaiknoppen weer gebruiksklaar.

Eigenschappen:

  • In- en uitwendig chemisch vernikkeld waardoor geschikt voor voedingsmiddelen
  • RVS 316 gegoten rotor uit één stuk
  • RVS slede met aluminium lagerhuizen
  • Geschikt voor drukverschillen tot ca. 0,4 bar
  • Geen afstellingen achteraf nodig
  • Directe aandrijving
  • Geen uitbouw van aandrijving nodig bij reiniging
  • Ingebouwde fysieke beveiliging, openen in bedrijf onmogelijk

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met 040-292 55 80 of kijk op  www.vdlindustrialproducts.com.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

VDL Industrial Products is totaalleverancier van componenten voor afzuiginstallaties en bulkhandling. Daarnaast levert VDL Industrial Products complete systemen voor explosie- en brandbeveiliging van industriële processen. Alleen het beste is goed genoeg  voor uw organisatie. Daarom nodigen...

Gerelateerde berichten