Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Klein Kromhof Houtvezels en Supair Groep bv, een perfecte combinatie

Klein Kromhof Houtvezels en Supair Groep bv, een perfecte combinatie
Klein Kromhof Houtvezels al ruim 40 jaar een begrip in Nederland en daarbuiten produceert en levert hoogwaardige en exclusieve houtvezelproducten die geschikt zijn als bodembedekker voor uw dieren.

Ruim 40 jaar geleden opgericht door Gerhard en Hennie Klein Kromhof en heden voortgezet door Hendri, Jeroen & Ceriel Klein Kromhof.

Voor de agrarische en industriële sector, veeteelt en ook voor particulieren. Ook produceren ze houtpellets en leveren ze houtpellets die CO2-neutraal zijn en volgens de EN+ norm worden geproduceerd. Deze Jekro houtpellets bestaan uit circa 70% hardhout en 30% naaldhout. Deze milieuvriendelijke brandstof is geschikt voor het verwarmen van ruimtes en het opwekken van energie.

Tijdens deze productie stromen is het niet uit te sluiten dat er geen vonken en/of gloeiende deeltjes ontstaan waardoor kans op stofexplosies-en of brand kan voorkomen. Het is dan ook noodzakelijk om de nodige maatregelen hier tegen te treffen. De Supair Groep biedt hiervoor met haar GreCon Vonkendetectie- en blusinstallatie een effectieve oplossing.

Het systeem om de vonken en gloeiende delen tijdig te detecteren bestaat uit detectoren die iedere vonk en/of heet deeltje zodanig snel waarnemen en met de High Speed blusautomaten te elimineren. Het blusleidingnet hiervoor is in 2 netwerken aangebracht. Een “nat” systeem, iedere vonk wordt onmiddellijk geblust,  en “droog” systeem, bij een vonkenregen wordt dit netwerk onmiddellijk geactiveerd. De vonken worden al geblust met het nat systeem, daarbij wordt in de “Zone” meerdere blusnozzles 90ltr/min geactiveerd.

Hierdoor is in samenspraak met Klein Kromhof ieder compartiment preventief beveiligd. Het totale leiding netwerk verloop is in samenspraak met Klein Kromhof / Supair Groep ontwikkeld en aangelegd door Teunis Industrietechniek Rijssen.

Klein Kromhof Houtvezels en de Supair Groep werken al ruim 10 jaar samen. Het is begonnen met een 1e afspraak tussen Gerhard Klein Kromhof en Kees van den Heuvel. De eerste zone om de te beveiligen was de shredder en de afzuigkanalen van de pellet-pers naar het filter. Met de expertise van de Supair Groep zijn deze eerste lijnen geïnstalleerd en beveiligd.

Kennis van het productie proces is van een groot belang. Er wordt daarom ook altijd in overleg een Vonken detectie -en blusinstallatie ontworpen. Slechts een professionele benadering is de juiste aanpak. Hierin onderscheiden we ons absoluut.

In filterinstallaties, stof-bulk bunkers, silo’s, drogers en transportsystemen komen vrijwel dagelijks brand en stofexplosies voor.

Een veel voorkomende oorzaak is het ontstaan van vonken. Vonken kunnen op velerlei wijze ontstaan bij een diversiteit aan mechanische bewerkingen. Met het inbouwen van een vonkendetectie-en blussysteem worden vonken direct gesignaleerd en automatisch geblust, voordat er schade ontstaan. Dergelijke systemen zijn ook beschikbaar voor alle Atex-zoneringen. De Supair Groep maakt al vele jaren gebruik van het GreCon systeem, waarin degelijkheid, zekerheid en duurzaamheid centraal staat.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Supair is meer dan bekwaam op het gebied van vonkendetectie- en blussystemen. Overal waar stofafzuiging plaatsvindt na mechanische bewerking, kunnen vonken ontstaan en daarmee brand of zelfs explosies. Supair voorkomt al uw ellende!

Gerelateerde berichten