Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ausloos palletiseert zakken bij Ad van der Vorst met de Winner 800 Scara

Ausloos palletiseert zakken bij Ad van der Vorst met de Winner 800 Scara
Logistiek bedrijf Ad van der Vorst was op zoek naar een flexibele en snelle oplossing om hun gevulde zakken te palletiseren. Volautomatisch, als dat kon. Wij kwamen met een voorstel op maat.

Ad van der Vorst is een logistiek bedrijf dat industriële granulaat-, poeder- en veevoederproducten verpakt en opslagruimte verhuurt aan derden. Het bedrijf ligt in het Nederlandse Stampersgat, strategisch tussen de belangrijke havens van Rotterdam en Antwerpen.

De situatie bij Ad van der Vorst

Bij Ad van der Vorst lopen heel wat verschillende verpakkingslijnen. 1 van die lijnen vult PE-zakken uit vlakfolie met aardappelvlokken met een Essegi vlakfoliemachine, ook geleverd door Ausloos. Een andere lijn vult ventielzakken met zetmeel. Het logistiek bedrijf wilde voor deze 2 lijnen samen graag 1 automatische stapelaar die probleemloos schakelt tussen beide lijnen.

Extra uitdagingen: beide lijnen gebruiken andere zakformaten. De zakken kunnen andere gewichten hebben en vereisen vaak andere stapelpatronen omwille van hun grootte en inhoud.  De zakken moesten uiteraard perfect binnen de pallet gestapeld worden.

Onze oplossing

Wij installeerden een volautomatische Winner 800 Scara robotpalletiser die beide producten door elkaar stapelt op 2 aparte palletplaatsen. De palletiser heeft 2 aparte programma’s die simultaan lopen, voor elke lijn 1, en kan zich daardoor perfect aanpassen. De robot herkent zelf de vullinggraad en hoogte van de zak en past zijn stapelprogramma automatisch aan.

Een groot voordeel van deze palletiser is het bedieningsgemak via  het grote Siemens 12”-scherm. Beide lijnen zijn volledig apart instelbaar. Instellen en veranderen van zakformaat, stapelpatroon is snel en eenvoudig.

De Winner 800 Scara kan tot 800 zakken per uur verwerken. Heeft u meer capaciteit nodig, dan kan de Europack IRB-robot tot 1200 zakken per uur nauwkeurig stapelen.

Machines gebruikt

  • Essegi F1400 FFS machine voor vlakfolie
  • Europack Winner Scara 800 robotpalletiser

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Ausloos Verpakkingstechniek is gespecialiseerd in verpakkingslijnen voor het afvullen van vaste stoffen in zakken, het palletiseren van zakken, dozen, emmers en machines voor uw palletlading te verpakken (wikkelen, hoeseren). Verpakkingsmachines vormen een belangrijke schakel binnen...

Gerelateerde berichten