Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe Hamex® full automatic hamermolen reduceert product-kostprijs dankzij slim re-design

Nieuwe Hamex® full automatic hamermolen reduceert product-kostprijs dankzij slim re-design
14 mei 2019  |

Product-kostprijs verder omlaag door gunstigere aanschaf hamermolen, minder handelingen zeefwisseling en efficiëntere vermaling.

Dinnissen Process Technology ontwikkelt al sinds 1948 machines, complete processen en maatwerkoplossingen voor de voedingsmiddelensector, feed, petfood en voor de farmaceutische plus chemische industrie. De focus ligt hierbij vooral op een efficiënte handling en processing van poeders, granulaten en korrels.

Innovatie blijft de basis

Eén van de karakteristieke kwaliteiten van Dinnissen is om gedurfde innovaties om te zetten in werkende concepten, die met veel succes worden geadapteerd door toonaangevende producenten.

Een mooi voorbeeld van een dergelijke succesvolle innovatie is het vacuüm core coating process, dat in 1992 door Dinnissen is uitgevonden. Enkele jaren later gevolgd door de lean gravity mixing-lijnen en de hamermolen met een automatisch zeefwisselsysteem. Een kleine greep uit de vele technisch doorbraken die Dinnissen op wereldwijde schaal veel aandacht opleverde.

Substantiële kostprijsverlaging dankzij slim re-design

De wereldwijd bij vele multinationals ingezette full automatic Hamex® hamermolen is recent sterk verbeterd. Voor de productie van meelvormig veevoeder biedt de Hamex® hamermolen vele voordelen, zoals de uitermate efficiënte vermaling en de nauwkeurig te definiëren deeltjesgrootte verdeling.

In deze vernieuwde hamermolen draaien de vrij-hangende slaghamers met een snelheid van 1.500 omw/min rond in de maalkamer. Dankzij het unieke ontwerp kenmerkt deze molen zich door een minimaal geluidsniveau, hetgeen prettig is voor de operator en gunstig voor de betrouwbaarheid. Afhankelijk van de eigenschappen van het te vermalen product kan er gewerkt worden met verschillende bezettingen met enkele of dubbele hamers. De centrifugaalkracht die zo ontstaat, slaat het maalgoed fijn tegen de speciale breekplaten aan de binnenzijde van de maalkamer. Daarna verlaat het vermaalde product de hamermolen via de uitwisselbare zeven.

Nieuwe Hamex® full automatic hamermolen reduceert product-kostprijs dankzij slim re-design

Bij deze full automatic-versie is er sprake van een vol-automatisch zeefwisselsysteem. Tijdens de zeefwissel kan de rotor gewoon blijven doordraaien, hetgeen zo’n tien minuten wachttijd per zeefwissel bespaart. Dat is normaliter de tijd die het duurt voordat de rotor stil staat. Ideaal dus indien men regelmatig van maal-structuur wil wisselen.

Tijdens het wisselen wordt de zeef in zijn zeefhouder volledig automatisch uit de machine gereden, terwijl de rotor blijft draaien. Het wisselen gebeurt in de tijd tussen de batches, waardoor er geen productieverlies ontstaat. Ook is de veiligheid van de operator gegarandeerd. De zeef wordt volledig automatisch gewisseld, waarbij u de keuze hebt uit 4 verschillende zeef perforatiegroottes.

Substantiële kostprijsverlaging dankzij slim re-design

Bij de nieuwe Hamex® Hamermolen is op diverse fronten veel vooruitgang geboekt. Zo is de productiemethode van de machine verder geautomatiseerd en gemoderniseerd, waardoor de totale machine-kostprijs aanzienlijk voordeliger is geworden. Daarnaast is hij ook ergonomisch op meerdere punten aangepast, waarmee de gebruiksvriendelijkheid en snelheid van zeefwisselingen is verbeterd.

Tevens is de zeef nu volledig zijdelings uit de machine te rijden, waarmee slijtdelen zeer snel toegankelijk en te vervangen zijn. Daarnaast is de Hamex® Hamermolen uitgevoerd met ruime inspectieluiken die u snel en eenvoudig toegang bieden voor inspectie, schoonmaak en onderhoud van de relevante onderdelen. Vele voordelen die gezamenlijk een essentiële bijdragen leveren om de uiteindelijke product-kostprijs verder te verlagen.

Hogere productiecapaciteit

Additioneel is de Hamex® Hamermolen uitgevoerd met een stenenvanger en magneet die ijzerdeeltjes en harde voorwerpen scheiden van het te behandelen product. Dit helpt vervuiling van het product en schade aan de zeven te voorkomen. Daarnaast kunt u ook nog kiezen voor een speciaal ontwikkeld airflow-systeem, waarmee de doorvoer van deeltjes met de juiste fijnheid snel en efficiënt wordt geregeld. Hiermee verhoogt u de capaciteit en bespaart u op het energieverbruik.

Méér winst

De benoemde voordelen zullen bij veevoederproducenten niet onopgemerkt blijven. Zeker omdat deze nieuwe Hamex® Hamermolen kansen biedt die direct en eenvoudig aantoonbaar zijn, méér winst opleveren en een kortere ROI mogelijk maken.

Wilt u meer informatie, neem dan contact op met Dinnissen te Sevenum (the Netherlands). Tel.: +31 (0)77 467 35 55 of kijk op www.dinnissen.nl.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Bij Dinnissen Process Technology zijn we er trots op dat we wereldwijd bekend staan om onze expertise, kwaliteitsproducten en innovatieve oplossingen op maat. We zijn nog trotser, dat onze klanten en medewerkers weten dat ze...