Zoek
Sluit dit zoekvak.

KANSAI HELIOS streeft naar efficiënte poedercoatingproductie met behulp van dubbelschroefextruders

The Safe and Efficient Supply of Water is Possible with Siemens Instrumentation and Digitalization.
11 feb 2022  |
KANSAI HELIOS Group heeft zojuist haar productie van coatings uitgebreid op twee locaties – Helios Coatings Italia en Helios Coatings Deutschland – met behulp van een Coperion dubbelschroefextruder op elke locatie. Twee ZSK Mv PLUS-extruders met een schroefdiameter van 43 mm voor de productie van poedercoating werden praktisch gelijktijdig geïnstalleerd, één op de Riese Pio X-locatie in de regio Venetië in Italië en de andere in Buchholz, Duitsland.

KANSAI HELIOS koos specifiek voor de extrudertechnologie van Coperion, vanwege de zeer hoge dispersieprestaties en de geschiktheid voor een zeer breed scala aan recepten. KANSAI HELIOS waardeert hoe Coperion ZSK-extruders voldoen aan zeer hoge kwaliteitseisen, evenals hun efficiënte werking en flexibele opties bij het vervaardigen van poedercoatings.

De KANSAI HELIOS Group behoort tot de toonaangevende producenten van industriële coatings wereldwijd. Sinds 2017 maakt de groep deel uit van de KANSAI PAINT Group.

Dubbelschroefextruders voor de vereisten van morgen

Met deze twee ZSK extruders breidt KANSAI HELIOS doelbewust zijn poedercoatingproductie uit rond een technologie die flexibiliteit heeft ingebouwd voor toekomstige uitdagingen. De snelheid, verblijftijd en doorvoer van ZSK-extruders kunnen snel en individueel worden aangepast aan de vereisten van nieuwe poedercoatingrecepten.

De ZSK Mv PLUS dubbelschroefextruders van Coperion worden al vele jaren met succes gebruikt voor het vervaardigen van hoogwaardige poedercoatings. Extruders in deze serie vallen vooral op door hun diep uitgesneden schroefkanalen met een verhouding van 1,8 Do/Di (buiten tot binnen) schroefdiameter, wat resulteert in een zeer groot vrij schroefvolume. Poeders met een laag stortgewicht en een slecht opnamegedrag, die vaak worden gebruikt bij de productie van poedercoatings, kunnen in grote hoeveelheden in het proces worden ingevoerd. Tegelijkertijd worden dankzij de dubbele schroeven van de ZSK Mv PLUS zelfs recepten met een hoog vulstofgehalte intensief verspreid terwijl ze toch voorzichtig worden gehanteerd. De verdeling van de afzonderlijke grondstoffen in de poedercoating-premix verloopt zeer betrouwbaar en homogeen. Het resultaat is een zeer hoogwaardige poedercoating.

Alle aansluitingen, watertoevoer en kabels van de ZSK-extruders zijn beschermd door eenvoudig te reinigen omhulsels en zijn nog steeds gemakkelijk toegankelijk. De nauw in elkaar grijpende dubbele schroeven zorgen voor een optimale zelfreiniging in het procesgedeelte, waardoor receptwijzigingen snel kunnen worden uitgevoerd.

Coperion heeft de ZSK 43 MV PLUS extruders voor KANSAI HELIOS uitgerust met een aantal slimme features om de machinebediening te vereenvoudigen; beide extruders worden bediend met behulp van het nieuwe, door de gebruiker geoptimaliseerde CSpro-besturingssysteem. De complexiteit van de gebruikersinterface is aanzienlijk verminderd in vergelijking met eerdere versies, zonder bekende functionaliteiten te verliezen en het kan intuïtief worden bediend via aanraking. Informatie kan op aanvraag worden ingevoegd. Het risico op mogelijke bedieningsfouten wordt aanzienlijk verminderd, waardoor de efficiëntie van de ZSK-extrusieapparatuur wordt verhoogd.

Bovendien zijn beide ZSK-extruders van KANSAI HELIOS uitgerust met elektronisch beveiligde onderhoudsdeuren bij de versnellingsbaklanterne. Zodra de schroefassen van de extruder volledig tot stilstand komen, kan het servicepersoneel de versnellingsbaklanterne zonder gereedschap openen. De schroefaskoppeling is veilig en snel toegankelijk, wat bijvoorbeeld leidt tot een duidelijke vermindering van stilstand tijdens machineonderhoud en een daaruit voortvloeiende verhoging van de efficiëntie van de machine.

Markus Wörz, Sales Manager bij Coperion Srl met kantoor in Milaan, werkt met KANSAI HELIOS en is zeer tevreden over beide poedercoatingmachines: “Met onze ZSK dubbelschroefextruders heeft KANSAI HELIOS precies de juiste technologie gekozen om ook in de toekomst goed gepositioneerd te zijn voor elke mogelijke ontwikkeling. De ZSK-extruders werken zeer efficiënt en kunnen met slechts enkele aanpassingen worden aangepast aan de complexe eisen van nieuwe recepturen. “We zullen aan de zijde van KANSAI HELIOS blijven staan met onze uitgebreide procesexpertise en met de knowhow die we in de loop der jaren hebben verzameld.”

“Coperion is een langdurige en loyale partner van de KANSAI HELIOS Group, en we zijn trots om onze samenwerking bij elke dergelijke transactie te vieren. Onze Italiaanse faciliteit bevindt zich midden in een intensieve investeringscyclus en vertegenwoordigt slechts één stukje van de puzzel in het project voor de ontwikkeling van een nieuwe gemoderniseerde ultramoderne poederproductiefaciliteit waar alleen ruimte zal zijn voor slimme, technologisch geavanceerde en efficiënte productieapparatuur, zoals de geïnstalleerde ZSK-extruder, om aan de toekomstige eisen van onze klanten te voldoen”, zegt Bine Pangršič, Managing Director van Helios Coatings Italia.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Coperion N.V. is een 100 % dochter van Coperion GmbH, de wereldwijde markt- en technologieleider voor compounderen, extruderen, materials handling en bijbehorende service. Coperion is uw partner in de kunststof, chemische, aluminium, farmaceutische en voedingsindustrie....

Gerelateerde berichten