Zoek
Sluit dit zoekvak.

De Alfred range, veiligheidsschakelaars voor explosiegevoelige omgevingen

De Alfred range, veiligheidsschakelaars voor explosiegevoelige omgevingen
1 jun 2021  |
Machines in explosieve omgevingen moeten worden beveiligd om een veilige controleerbare toegang voor onderhoud en algemene inspecties te waarborgen. Als er een verkeerd type veiligheidsschakelaar wordt gebruikt om de toegang in deze gevaarlijke, explosiegevoelige omgeving te controleren, kan deze schakelaar als ontstekingsbron fungeren. Dit kan vervolgens leiden tot een explosie.

Er is kans op explosies bij de aanwezigheid van de combinatie van zuurstof, brandbare stoffen en een ontstekingsbron. Het is mogelijk dat machines brandbare stoffen produceren als bijproduct van de verwerking. 

Wanneer er ontvlambare stoffen vrijkomen in een omgeving, moet er een risicobeoordeling worden uitgevoerd om de gevaarlijke zones in kaart te brengen. Deze zones kunnen worden onderverdeeld in verschillende gradaties: Zeldzaam en tijdelijk, Incidentele blootstelling en Constante blootstelling. 

De nieuwe Alfred range explosieveilige veiligheidsschakelaars van Fortress Interlocks zijn uitermate robuust en speciaal ontworpen voor gebruik onder zware industriële omstandigheden. De Alfred vergrendeling houdt de interne vonk in bedwang en voorkomt een explosie.

De veiligheidsschakelaars uit de Alfred range kunnen worden gebruikt tot Zone 1 (gas) / Zone 21 (stof), waardoor ze dichter bij de machines kunnen worden geplaatst om de productiviteit te maximaliseren. Dit betekent dat de schakelaars ook compatibel zijn met elke zone 2 (gas) en Zone 22 (stof) locatie. 

Het robuuste ontwerp en de roestvrijstalen constructie van de Alfred veiligheidsschakelaars garanderen dat het apparaat geen ontstekingsbron kan vormen en veilig is binnen de gevaarlijke zone. Met beschermingsgraad 69 (IP69) wordt voorkomen dat water en stof het apparaat binnendringen. 

Door de modulaire opbouw zijn deze producten eenvoudig aan te passen voor uw applicatie.

Specificaties van de Alfred Range:

  • De veiligheidsschakelaars zijn volledig RVS 316.
  • Vergrendelbare variant heeft een houdkracht van max. 7kN.
  • Te voorzien van veiligheidssleutels en interne noodontgrendeling.
  • De mechanische kopmodule is eenvoudig te vervangen.
  • IP69-classificatie zorgt dat deze range geschikt is voor wash-down-toepassingen.
  • Alfred is geschikt voor Zone 1/21, Divisie 2 en heeft een T6 temperatuurclassificatie.
  • De Alfred range beschikt over ATEX, IECEx, UKEX, CCCEx en Noord-Amerikaanse certificaten voor gebruik in explosieve omgevingen over de hele wereld.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Unique Safety Products is de leverancier van kwalitatief hoogwaardige veiligheidssystemen voor de Nederlandse industrie. Onze producten zijn getest tot meer dan 1.000.000 handelingen en ontworpen voor jarenlang probleemloos gebruik onder de meest zware industriële omstandigheden....

Gerelateerde berichten