Zoek
Sluit dit zoekvak.

Composiet silo 50m³ voor de opslag van mout

Composiet silo 50m³ voor de opslag van mout
23 nov 2022  |
M.I.P. heeft voor een brouwerij in het zuidwesten van Frankrijk een silo op rok in composiet geleverd. De brouwerij gaat de voedingsgeschikte silo gebruiken voor de opslag van mout.

De silo is geheel voorzien van een harsrijke ingekleurde Uv-bestendige eind laag. De silo heeft een diameter van 2.800mm en een inhoud van 50m³ en is onder andere voorzien van een filter op het dak, een niveaumeting, explosiepanelen en weegcellen.

Mout is onder andere één van de bestandsdelen die smaak geeft aan het bier, helaas is de grondstof ook onderhevig aan natuurlijke verschijnselen zoals condens. Om een goede kwaliteit te kunnen waarborgen is de juiste opslag van mout essentieel.

M.I.P. is gespecialiseerd in de bouw van composiet silo’s met hoge thermische isolatie. Dit maakt onze silo’s minder gevoelig voor condensatie, hierdoor gaat de opslagen mout niet schimmelen.

Composiet silo’s zijn ideaal voor de opslag van grondstoffen voor bier. Ook is de silo weersbestendig, corrosie- en chemisch resistent, sterk, duurzaam en onderhoudsarm.

Bovendien is M.I.P. dankzij het hoogtechnologische productieproces in staat om naadloze silo’s uit een stuk met extreem gladde binnenwanden te bouwen, hierdoor wordt de uitstroom van de mout bevorderd.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

M.I.P. uit Rijkevorsel is een fabrikant en leverancier van silo’s en opslagtanks in polyester, actief in heel Europa. Het hypermoderne familiebedrijf is een pionier in het gebruik van polyester en heeft al een kwarteeuw ervaring...

Gerelateerde berichten