Zoeken
Sluit dit zoekvak.

M.I.P. Tanks & Silo’s levert in opdracht van System integrator TS Systems 5 silo's bij Van Wijhe

M.I.P. Tanks & Silo’s levert in opdracht van System integrator TS Systems 5 silo's bij Van Wijhe
17 jan 2022  |
M.I.P. Tanks & Silo’s heeft via de System integrator TS Systems de opdracht gehad om 5 stuks silo’s bij Van Wijhe verf in Zwolle te leveren, TS Systems heeft alle installaties uitgevoegd.

Alle silo’s zijn identiek uitgevoerd zodat iedere grondstof in elke silo kan worden opgeslagen. De silo’s hebben een inhoud van 85m³ en een binnendiameter van 3 meter met een hoogte van circa 15 meter.

Vanwege de uitstekende warmte-isolering van Glasvezel Versterkt Kunststof (GVK) heeft Van Wijhe verf gekozen voor composiet silo’s. Hierdoor blijft het risico van condensatie in de silo’s tot het minimum beperkt. Ook zijn composiet silo’s corrosiebestendig en nagenoeg onderhoudsvrij.

Voor een optimale uitstroming zijn de silo’s voorzien van trilbodems en beluchtingspads, op het dak bevinden zicht de filters.

De silo’s zijn compleet uitgevoerd met gegalvaniseerde bordessen met rondgaande leuning van 1,25mtr. hoog.

Via een kooiladder zijn de bordessen van de silo’s te bereiken en de silo’s zijn met gaanderijen aan elkaar verbonden.

Ter bescherming van verkeerd/overvulling zijn de silo’s voorzien van ultrasoon niveaumeters als hoog niveau melders welke de manchetafsluiter laten sluiten.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

M.I.P. uit Rijkevorsel is een fabrikant en leverancier van silo’s en opslagtanks in polyester, actief in heel Europa. Het hypermoderne familiebedrijf is een pionier in het gebruik van polyester en heeft al een kwarteeuw ervaring...

Gerelateerde berichten