Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Automatisch reinigbare magneet verwijdert metaal- en RVS deeltjes uit poeders

10 okt 2019  |
De automatisch reinigbare ‘Easy Clean flow’magneet van Goudsmit Magnetics uit Waalre heeft onlangs een re-design ondergaan.

Deze magneetscheider verwijdert metaaldeeltjes en zwak magnetische RVS deeltjes vanaf 30 µm uit poeders in onder meer de food, chemische, keramische en kunststof industrie. De Easy Clean flow magneet is geschikt voor grote productstromen en onderscheidt zich door de zeer hoge magnetische fluxdichtheid van meer dan 12.000 gauss op het contactoppervlak van de staven. Deze staven komen direct met het product in aanraking en hebben een diep magneetveld waardoor hoge capaciteiten poeders en granulaten effectief metaalvrij gemaakt worden. De magneet is stofdicht tot een overdruk van 0,5 bar en heeft een eenvoudige elektrische/pneumatische besturing. De gebruiksvriendelijke reiniging vereist 6 bar lucht en startsignalen van 24V-DC.

Werking: Zie youtube film

Hoog scheidingsrendement

De dikke magneetstaven van Ø50 mm leveren een zeer hoog scheidingsrendement op, hebben een diep vangveld en een hoge fluxdichtheid. Dit zorgt ervoor dat zelfs RVS316 deeltjes gevangen worden. Om er zeker van te zijn dat alle deeltjes de staven raken, is een deflector aangebracht. De grote hoeveelheid ruimte tussen de staven geeft een aanzienlijke capaciteitsverhoging in de doorlaat. Dit is met name een voordeel voor slecht stromende producten.

Automatische reiniging

Reiniging vindt plaats tijdens een productiestop. Het productkanaal dient daarbij drukloos te zijn.

De pneumatische magneetstaven vereenvoudigen het reinigingsproces. De geleiding brengt de magneetstaven buiten het productkanaal, waarna de magneten in de staven naar buiten worden geblazen. Een plaat houdt de gevangen magnetische delen tegen, waarna deze in een opvangbak vallen. Sensoren detecteren op welke positie de magneten zich bevinden. Na reiniging keren de magneten terug in hun oorspronkelijke stand en kan de productstroom weer worden gestart. Met behulp van een aansluitkast is het mogelijk de magneet aan te sluiten op en aan te sturen via de centrale controlekamer. Een controlekast met PLC is optioneel.

Re-design

Het aangepaste ontwerp is naar buiten toe stofdicht. Aan de bovenzijde zorgt een afdekplaat met pakking ervoor dat er geen product naar buiten kan ontsnappen. De zijkant van de magneet bevat standaard een aansluitkastje wat het aansluiten van sensoren en kabels vereenvoudigt. Beide zijkanten zijn voorzien van inspectieluiken, bestemd voor onderhoud.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Goudsmit ontwerpt en vervaardigt magneetsystemen die bestemd zijn voor metaalseparatie, metaalhandling en recycling in diverse industrietakken. Intensief contact tussen bedrijf, OEM’er en eindgebruiker, in combinatie met onze kennis en moderne engineering, resulteert in functionele maatwerkoplossingen....

Gerelateerde berichten