Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe RHEflex trilzeven met inteligente Genius Drive Plus motoren

Nieuwe RHEflex trilzeven met inteligente Genius Drive Plus motoren
12 apr 2022  |
De ideale zeefmachine voor het scheiden van bulkgoederen met deeltjes van 2 tot 10 mm.

De nieuwe RHEflex trilzeef van Rhewum is een lineaire zeefmachine die werkt met twee tegengesteld draaiende onbalansmotoren onderaan de machinebehuizing. Hierdoor ondergaat de hele zeef-unit een lineaire trilling die tot een zeer efficiënt zeefproces leidt.

De RHEflesx zeefmachines bestaan als single deck of multi-deck machines. Vaak worden ze ingezet als veiligheidszeef, en dan volstaat één zeefdoek. Voor  de classificatie van bulkgoederen met een middelgrote tot grote korrelstructuur (van 2 tot 10 mm) kan deze zeefmachine uitgerust worden met maximaal 3 zeefdoeken, en dus 4 fracties uit het basisproduct halen.

De RHEflex machines zijn zeer robuuste en veelzijdige zeefmachines die een ongecompliceerde oplossing bieden voor zeer verschillende zeeftaken. Ze kunnen in bepaalde situaties een volume van 10 ton per uur verwerken, en dankzij het relatief eenvoudige ontwerp en de gemakkelijke toegankelijkheid zijn deze zeefmachines gemakkelijk te onderhouden en te reinigen.

De Rhewum Reflex machines worden gebouwd op maat van de klant, en afhankelijk van de toepassing kan die deze machine met een grote verscheidenheid aan zeefoppervlakten werken. Naast het meest gebruikte gaas in verschillende kwaliteiten werken deze machines ook met geperforeerde platen, gelast gaas, polyurethaan zeefpanelen, enz.

Rhewum produceert zelf een zeer hoogwaardige kwaliteit van Polymesh panelen waarbij de opening op maat van het te zeven product via een laser uit de panelen wordt gesneden.

Ook voor de onbalansmotoren heeft Rhewum een eigen productie opgezet.

De Genius Drive Plus motoren werden door Rhewum geoptimaliseerd zodat ze beter warmtebestendig zijn en ze bevatten elk een micro processor die voortdurend alle trillingen registreert en opslaat.

Deze gegevens kan je op gelijk welk moment opvragen via

  1. Een smartphone app die binnen een straal van 15 meter rond de machine alle huidige en opgeslagen data weergeeft, en die je via een internetverbinding een waarschuwing zal sturen wanneer de motor ongewone parameters vertoont (trilling, warmte, …)
  2. Een connector die in de buurt van de zeefmachine staat opgesteld, en die via een draadloze verbinding tot 6 motoren (van verschillende machines) kan opvolgen
  3. De my.geniusdrive.de portal op de Rhewum website

De nieuwe RHEflex zeefmachines zijn kost-efficiënte, veelzijdige en slimme machines die decennia lang optimale resultaten leveren.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Eskens is een technische onderneming die een aantal Europese machinefabrikanten vertegenwoordigt. Wij verkopen hoogwaardige machines, hebben een eigen lokale voorraad onderdelen en verzorgen een snelle commerciële en technische service. Met vestigingen in Nederland, België, Frankrijk...