Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Lödige mengers en mengoplossingen voor de bouwnijverheid

Lödige mengers en mengoplossingen voor de bouwnijverheid
4 feb 2022  |
Voor de productie van bouwmaterialen ontwikkelde Lödige een speciale reeks mengers. Deze mengsystemen zorgen niet alleen voor de beste homogeniteit in de kortst mogelijke mengtijd, ze worden ook gekenmerkt door slijtvastheid, een onderhoudsvriendelijk ontwerp en een lange levensduur. Eigenschappen die essentieel zijn voor een economisch efficiënte productie.

Door een combinatie van korte mengtijden en geoptimaliseerde afvoersystemen kunnen de Lödige mengers een groot aantal cycli per uur verwerken. Dit betekent dat men voor het beoogde productievolume vaak voor een kleinere menger kan kiezen, wat automatisch een aanzienlijke vermindering van het energieverbruik met zich meebrengt.

De speciaal ontworpen uitvoerklep zorgt niet enkel voor een heel snelle lediging van de menger maar minimaliseert ook het residuvolume in de menger, wat leidt tot een aanzienlijke vermindering van de inspanningen en tijd die nodig zijn voor het reinigen tussen twee recepturen.

Materialen en oppervlakte-eigenschappen zijn zo geselecteerd en verwerkt dat ze bestand zijn tegen zware slijtage. Dit zorgt samen met het gebruik van specifieke afdichtingssystemen voor een lange levensduur van deze heavy-duty machines.

De gemakkelijke toegankelijkheid van de mengers voor inspecties en het vervangen van slijtdelen vermindert de tijd en moeite die nodig is voor onderhoud en beperkt uitvaltijden tot een absoluut minimum.

Om slijtage te vermijden kan de binnenwand van de menger uitgevoerd worden met een keramische of een rubberen voering als extra slijtagebescherming, en kan men kiezen voor wolfraamcarbide lassen.

De mengelementen die Lödige in de mengers voor de bouwnijverheid monteert zijn optimaal geconfigureerd voor elke zware mengtaak. Ook deze kunnen versterkt zijn met een slijtagebescherming van verschillende hardmetalen of een bijzondere aangepaste vorm hebben (gekartelde ploegscharen bijvoorbeeld). Ze werden veelvuldig getest en hebben al in vele landen hun nut en efficiëntie bewezen, ook in moeilijk omstandigheden.

De Lödige mengers voor de bouwnijverheid worden bijvoorbeeld gebruikt voor de productie van allerlei betonmengsels, mengsels voor betonnen dekvloeren, egaliseermiddelen, pleisters, mortels, chape, gips en gipsplaten, voegvullingen en allerlei basismengsels voor isolatiesystemen.

Voor speciale en nieuwe producten biedt Lödige steeds de mogelijkheid om de efficiëntie van de mengers te testen in hun testcentrum waar meer dan 30 machines voor specifieke testen beschikbaar zijn. Voor langdurige testen verhuurt Lödige ook test-machines waarmee de klant na een gezamenlijke opstart en begeleiding mengprocessen kan optimaliseren en testen voor ze overgaan tot de aankoop van een machine.

Meer info over deze heavy-duty mengers kan u steeds bekomen bij Eskens Benelux via info@eskens.com

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Eskens is een technische onderneming die een aantal Europese machinefabrikanten vertegenwoordigt. Wij verkopen hoogwaardige machines, hebben een eigen lokale voorraad onderdelen en verzorgen een snelle commerciële en technische service. Met vestigingen in Nederland, België, Frankrijk...

Gerelateerde berichten