Zoek
Sluit dit zoekvak.

Veiligheidszeving van koffiegranulaat met trilzeef

11 okt 2017  |
MECHELEM - De Russell Compact Sieve kan overmaatse deeltjes op hoge snelheid verwijderen tijdens het verwerken van koffiegranulaat.

Om de kwaliteit en consistentie van voedingsmiddelen en drankproducten te waarborgen en te kunnen voldoen aan regelgeving inzake gewichten en maten worden eindproducten zoals poeders en granulaat gescreend op overmaatse verontreiniging. Koffie is de meest verkochte grondstof op aarde (na ruwe olie) en vanwege de constante druk van de concurrentie in de koffiemarkt is productkwaliteit van essentieel belang. Na het sproei- of vriesdrogen en de granulatie van instant koffiegranulaat worden geavanceerde hoge rendement trilzeven gebruikt om de consistentie van de koffiekorrels te waarborgen, overmaatse verontreiniging te verwijderen en een consistente korrelgrootte voor verpakking te verkrijgen.

In deze demonstratievideo worden gesproeidroogde korrels gecontroleerd met behulp van de Russell Compact Sieve®. Deze industriële trilzeven voor koffiegranulaat verwijderen alle overmaatse verontreiniging en zijn ideaal voor veiligheidscontrole van voedingsmiddelen en drankpoeders en -granulaten op hoge snelheid. Het overmaatse materiaal wordt verwijderd en alleen de korrels van de gewenste grootte komen door het gaas en worden verzameld voor verpakking.

Deze serie vibrerende screeningsmachines voor koffiegranulaat en andere voedingsproducten is verkrijgbaar in verschillende maten en configuraties en zijn netjes in bestaande productielijnen in te passen waardoor aanzienlijke zeefcapaciteit wordt verkregen zonder dat veel extra ruimte nodig is. De Russell Compact Sieve® is leverbaar in een volledig roestvrijstalen ontwerp. De innovatieve Russell Compact Sieve® veiligheidszeef is de perfecte oplossing voor voedsel- en drankverwerking en is makkelijk zonder gereedschap te verwijderen en te reinigen, en aanpasbaar aan de vereisten van de klant.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Het in 1934 opgerichte Russell Finex is in de aflopen 80 jaar uitgegroeid tot een succesvolle internationale groep met meer dan 200 directe werknemers en een jaarlijkse omzet van boven de £25 miljoen ($40m). Russell...

Gerelateerde berichten