Zoek
Sluit dit zoekvak.

Typhoon levert compleet ontstoffingsproject voor sorteer-en cleaning processen

Typhoon levert compleet ontstoffingsproject voor sorteer-en cleaning processen
30 jun 2022  |
Typhoon NV uit Waregem is al meer dan 60 jaar expert op het gebied van industriële ontstoffing en pneumatisch transport.

Typhoon staat zowel in voor de engineering, productie en montage. Met activiteiten in de meest diverse sectoren werd zowel kennis als een uitgebreid productgamma opgebouwd. “Zowel robuustheid, kwaliteit en bedrijfszekerheid draagt Typhoon hoog in het vaandel” zegt Kris Devidt, gedelegeerd bestuurder van Typhoon. “Dit is een project waar zowel wij als de eindklant zeer trots op zijn”.

Voor het verhandelen, sorteren en reinigen van lijnzaad bouwde Typhoon een afzuiginstallatie die werd geplaatst bovenop het dak van de fabriek.  Dit gaf als grote voordeel dat geen extra oppervlakte op het terrein moest voorzien worden. De installatie bestaande uit drie filters, heeft een totale capaciteit van 180.000m³/h aan ontstoffing. De installatie werd gebouwd volgens hedendaagse Atex- en veiligheidsvoorschriften. De afgezogen lucht kan volledig worden gerecupereerd in het gebouw om warmteverliezen en tocht te vermijden. 

De filters werden ontwikkeld met een efficiënte persluchtreiniging en naadloze filtermouwen. Dit zorgt voor een risicovrije werking door de specifieke aard van het stof. Omwille van hun unieke opbouw en voorafscheiding zijn de filters geschikt voor continue gebruik. Niet alleen de nieuwe zeef-en reinigingslijnen werden voorzien van de nodige afzuigkappen en ontstoffing. Maar ook de bestaande productielijnen werden omgeschakeld naar de nieuwe ontstoffingsinstallatie.

De afzuigventilatoren werden binnen opgesteld waardoor nazicht en onderhoud zeer eenvoudig en veilig kan worden uitgevoerd. 

Zowel filters, ventilatoren, leidingwerk, gegalvaniseerde staalstructuur en bordessen werden door Typhoon uitgevoerd binnen de afgesproken levertermijn.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

TYPHOON: ENGINEERS OF CLEAN AIR Typhoon nv is een milieutechnologiebedrijf dat al meer dan 50 jaar een begrip is in: Industriële ontstoffing Pneumatisch transport Ventilatoren Losse verkoop van producten Plaatbewerking Typhoon dankt zijn goede naam...

Gerelateerde berichten