Zoek
Sluit dit zoekvak.

Typhoon bouwt ontstoffingsfilter in XXL formaat

Typhoon bouwt ontstoffingsfilter in XXL formaat
21 apr 2022  |
In het uiterste oosten van België heeft Typhoon bij een producent van PET Foam isolatieplaten een afzuiginstallatie gebouwd voor maar liefst mogelijkheid tot 360.000m³/h in één filter.

De afzuiginstallatie werd eveneens voorzien van een pneumatisch transport en opslagsilo voor het bewaren van de restfracties

XXL FILTER: Plaats-en energiebesparing

Typhoon kon de ideale oplossing aanbieden door een onderdrukfilter te bouwen die perfect paste binnen de beschikbare ruimte in het gebouw. Dit kon enkel door de diverse process-en productielijnen samen te collecteren in één systeem.
De filter werd dan ook zeer goed geëngineerd om bestand te zijn tegen te hoge onderdrukken gezien zijn omvang. De installatie beschikt over een automatisch reiniging systeem die gefragmenteerd alle filtermouwen ontdoet van het stof via persluchtpulsen.

Door gebruik te maken van frequentie gestuurde hoogrendementventilatoren en een doordachte aansturing kan het afzuigdebiet perfect ingeregeld worden. Dit resulteert eveneens in een grote energiebesparing wat in deze tijden een belangrijke topic is.

Door gebruik te maken van een filter met een platte bodem is het mogelijk om de volumineuze restfracties zonder risico op brugvorming en verstopping gedoseerd af te voeren.

Divers gamma

Sinds jaar en dag realiseert Typhoon nv uit Beveren-Leie, Waregem (België) niet alleen luchttechnische installaties, maar ook bigbag los- en vulstations, zakkenstortkabinetten, weeg- en doseersystemen en transport- en opslagsystemen, en andere oplossingen.

Ook houden de ‘engineers of clean air’ zich bezig met de integratie van bijvoorbeeld zeef- en ziftinstallaties, maalmolens, sorteerders of persen in productielijnen. Een andere discipline van het veelzijdige bedrijf is de inspectie, het onderhoud en het slijtvast maken van industriële installaties.

Totaalprojecten in ‘Air & Process technology’

Typhoon voert in de volle breedte van de procesindustrie complete, klant specifieke ‘sleutel op de deur’-projecten uit, inclusief besturing en automatisering. Met name in de branches voeding, kunststof, recycling en mineralen treft men veel Typhoon-oplossingen aan, zowel binnen als buiten Europa. Ook heeft het bedrijf zijn sporen verdiend in de op- en overslagsector. De klant heeft daarbij voor het volledige project, vanaf offerte tot inbedrijfstelling, steeds één aanspreekpunt.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

TYPHOON: ENGINEERS OF CLEAN AIR Typhoon nv is een milieutechnologiebedrijf dat al meer dan 50 jaar een begrip is in: Industriële ontstoffing Pneumatisch transport Ventilatoren Losse verkoop van producten Plaatbewerking Typhoon dankt zijn goede naam...

Gerelateerde berichten