Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zemic single point loadcell gebruikt voor Personal Storage Machine

1 nov 2018  |
Indaco Project Group is een groep van bedrijven die in 2001 is opgericht als softwarebedrijf op het gebied van data verzameling. In de loop der jaren hebben ze zich gespecialiseerd in de hardware- en software-automatisering van 4 industriële processen: Human Resources, Safety & Security, Personal Storage Machines en Manufacturing Execution System.

Hun oplossingen voor gegevensverzameling en -controle worden aangestuurd door hun softwareplatform en bieden real-time informatie om alle bewerkingen op verschillende werkplekken te optimaliseren.

Indaco wilde een nieuwe opslagmachine ontwikkelen die automatisch de voorraad monitort door het gebruik van gewichtssensoren. Ze waren op zoek naar een expert op het gebied van loadcellen en namen contact op met Zemic Europe. Zemic was enthousiast om Indaco Project te helpen een ultramoderne Personal Storage-machine te ontwikkelen.

Hoe Zemic Indaco Project helpt

Zemic heeft een zeer breed programma van sensoren en meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van wegen. Zemic heeft een sterke focus op het creëren van waarde voor haar klanten om hen te helpen zich te onderscheiden in hun markt.

Personal Storage Machines zoals de TomBox stellen gebruikers in staat om real-time het daadwerkelijke verbruik van materialen te monitoren en verspilling te beperken en tijd te besparen. Zemic vond het erg interessant om Indaco Project te helpen bij het ontwikkelen van deze Machine. Zemic kan de nodige professionele ondersteuning en advies geven voor de best passende loadcell. De TomBox is ontwikkeld met uiterst precieze en nauwkeurige single-point aluminium loadcells.

Meer over de TomBox

TomBox is een van de Personal Storage Machines; dit zijn automatische intelligente magazijnen voor het beheer van verschillende artikelen die in een bedrijf worden gebruikt. Deze systemen zijn ontworpen en vervaardigd door Indaco Project om real-time het verbruik van artikelen/producten te kunnen volgen. TomBox, maakt deel uit van Internet of Things (IoT) en automatiseert de volledige distributiestroom en verbruik van kleine metalen items, klasse C-items en andere objecten met een hoge gebruiksfrequentie.

Kenmerken van de TomBox:

 • Registreert elke opname met datum, tijd, taak en gebruiker
 • Identificeert welke en autoriseert de items die uit de machine kunnen worden genomen met behulp van de gepersonaliseerde badge
 • Detecteert automatisch de hoeveelheid die wordt afgenomen door weegcellen die onder opslag units zijn geplaatst
 • Artikelen zijn zichtbaar op het geïntegreerde touchscreen
 • Grote opslagcapaciteit binnen een kleine ruimte
 • Vermindert het verbruik en geeft inzicht in welke items het meest worden gebruikt en in welke fase van het werk ze worden gebruikt
 • Stuurt automatische e-mails bij het bereiken van minimale voorraadniveaus of het contractniveau waarbij weer dient te worden besteld bij de leverancier
 • Waarschuwing met alarmen in geval van opname zonder identificatie of sabotage
 • Het verbetert de planning van de dagelijks benodigde artikelen op de productielijnen en optimaliseert de processen

De configuratie is flexibel en is afhankelijk van de behoeften van het bedrijf.

L6N single point load cell toegepast in de TomBox

De L6N load cell was de best passende load cell om te integreren in de TomBox. De L6N load cell heeft de volgende kenmerken:

 • Aluminium IP65 single point krachtopnemer
 • Kleurloos geanodiseerd
 • Geschikt voor platform weegschalen
 • Maximale platform grootte: 350 x 400 mm
 • OIML toegelaten

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Het Zemic Europe logo wordt gelijk gevolgd door onze slogan “We believe we make you stronger!”. Wij geloven erin dat onze focus op het creeëren van meerwaarde voor onze klanten, onze klanten helpt een pole...

Gerelateerde berichten