Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Stof-arm verwerken van poeders

Stof-arm verwerken van poeders
29 jan 2021  |
Müller DrumTec, met het hoofdkantoor in Rheinfelden (Duitsland), is een bedrijf van de Zwitserse Müller Group en een toonaangevende leveranciers op het gebied van roestvrijstalen vaten, trechters en kleppen.

Meer dan honderd hooggekwalificeerde medewerkers vervaardigen modulaire opslag-, transport- en procescontainers voor toepassingen in de farmaceutische, chemische, cosmetische en voedingsmiddelenindustrie.

Müller ontwikkelt systeemoplossingen, en één daarvan is een systeem voor het stof-arm verwerken van poeders in industriële processen. Het concept is gebaseerd op het gebruik van een flexibele siliconen dop die in verschillende maten verkrijgbaar is.

De dop wordt rond uitgesneden op maat van de telescoopbuis die erin moet schuiven om zo een flexibele aansluiting te vormen met de telescoopbuis waar de dop over geschoven wordt.

De siliconen dop past op elke Müller systeembuis, en er zijn aangepaste deksels beschikbaar die passen op de RVS vaten van Muller.

De siliconen dop kan ook gebruikt worden in combinatie met een hopper om zo bijvoorbeeld een menger of een tabletpers te voeden.

Alle openingen kunnen na het vullen of ledigen veilig worden afgesloten met de Müller siliconen dop of met een deksel klem-ringverbinding.

Het is een kosteneffectieve bescherming tegen stof en is gemakkelijk schoon te maken. De siliconen dop is voedselveilig, goedgekeurd volgens FDA 177.2600 en USP VI, en alle productcontactdelen zijn gemaakt van roestvrij staal, Ra <0,6. De stofarme poederbehandeling van Müller kan worden gecombineerd met andere Müller-producten en kan tegen beperkte kosten in bestaande productieprocessen worden geïntegreerd.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Eskens is een technische onderneming die een aantal Europese machinefabrikanten vertegenwoordigt. Wij verkopen hoogwaardige machines, hebben een eigen lokale voorraad onderdelen en verzorgen een snelle commerciële en technische service. Met vestigingen in Nederland, België, Frankrijk...

Gerelateerde berichten