Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ultrasoon poeder Zeefmachines voor verf fabrikant

Ultrasoon poeder Zeefmachines voor verf fabrikant
24 sep 2019  |
Installatie van de rond zeefmaachine in een poederverf-lijn bij Profel Extrusion & Finishing vermindert afval en maximaliseert productiviteit.

Profel Extrusion & Finishing is gespecialiseerd in de extrusie van aluminium en verwerkt circa 14.000 ton aluminium per jaar. 20% hiervan wordt gebruikt voor de eigen productie van ramen en deuren, terwijl de overige 80% wordt verkocht aan klanten in Europa, hoofdzakelijk binnen de bouwsector. Om te waarborgen dat uitsluitend hoge kwaliteit frameproducten worden geleverd, wordt de poederverf gezeefd voordat het wordt aangebracht, om af te rekenen met eventuele onregelmatigheden in de aluminium profielen.

Het bedrijf maakte aanvankelijk gebruik van kleine trilzeven, maar deze konden niet voldoen aan de capaciteitseisen, noch aan de benodigde zeefnauwkeurigheid. Op zoek naar een oplossing voor hun verwerkingsproblemen benaderde het bedrijf daarom Russell Finex. Na overleg werd een met een Vibrasonic® Deblinding System uitgeruste Russell Compact Sieve® geleverd voor tests op locatie bij de klant, om te waarborgen dat aan de hoge kwaliteitsnormen kon worden voldaan. Na succesvolle proeven schafte Profel Extrusion & Finishing vier Russell Compact Sieves aan, elk voorzien van een Vibrasonic® Deblinding System.

De Russell Compact Sieve® is een trilzeef, die door zijn compacte ontwerp eenvoudig in bestaande productielijnen kan worden geïnstalleerd. Twee van de vier zeven werden geïnstalleerd aan het einde van de poederverf fabricagelijn, terwijl de andere twee werden geïnstalleerd binnen de poederverflijn, om de teruggewonnen poederverf te zeven. Na installatie van de Russell Compact Sieve®, ervoer Profel Extrusion & Finishing minder uitvaltijd en rapporteerde hun interne kwaliteitszorgafdeling minder afgewezen profielen.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Het in 1934 opgerichte Russell Finex is in de aflopen 80 jaar uitgegroeid tot een succesvolle internationale groep met meer dan 200 directe werknemers en een jaarlijkse omzet van boven de £25 miljoen ($40m). Russell...

Gerelateerde berichten