Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Vijf nieuwe smeltbakken voor Intersnack

Vijf nieuwe smeltbakken voor Intersnack
2 okt 2020  |
Intersnack produceert, verpakt en verkoopt hartige snacks, waaronder Chio en POM-BÄR chips, popcorn, noten en pindakaas. In verband met de vernieuwing binnen de productielijnen productielijnen, ontstond de vraag naar nieuwe smeltbakken.

Hans Zweers, al 39 jaar werkzaam bij Intersnack op de technische dienst en engineering afdeling, is via een tussenpartner – ST-Projects – in contact gekomen met Gpi: “De eerste gesprekken waren goed en er was een goede klik met Gpi De Gouwe. Het voelde goed en vertrouwd en dit gaf de doorslag tot de aanschaf van vijf smeltbakken bij Gpi.”

Smeltbakken, opslagtanks en procestanks voor de vernieuwing proceslijn

Gpi ontwierp en produceerde vijf smelttanks (ook wel smeltbakken genoemd), twee opslagtanks en twee procestanks voor de vernieuwing van de productielijnen. In de smelttanks worden de harde vetten en oliën versmolten tot vloeibare ingrediënten, zodat ze vermengd kunnen worden met de overige productbestanddelen om het product te produceren.

Het ontwerp

Bij het ontwerp van de smelttanks is Hans nauw betrokken geweest. Hij vertelt over het proces: “Intersnack heeft het als zeer prettig ervaren dat Gpi de mogelijkheid kon bieden om de productbestanddelen die we wilden gaan verwerken in de smeltbakken ook daadwerkelijk heeft kunnen testen. In deze fase kun je met eigen ogen de capaciteit van een smelttank beoordelen, want met een dergelijke test zie je de smelteigenschappen van een productbestanddeel bij een bepaald vermogen en daar kun je het ontwerp eventueel nog op aanpassen. Bovendien kom je achteraf niet voor ongewenste verrassingen te staan,” vertelt Hans tevreden

Succesvolle samenwerking

Hans kijk terug op een geslaagd project: “Gpi wist onze wensen om te zetten in snelle, goed werkende en gebruiksvriendelijke smelttanks” aldus Hans. “Vanaf het moment van ingebruikname voldoen de geleverde tanks aan onze verwachtingen en zijn zowel ik als mijn collega’s die met de tanks werken zeer te spreken over het eindresultaat. Wij hebben ruimte in de productielijn gereserveerd om nog twee extra smelttanks te kunnen plaatsen.

Over de klant

Het van oorsprong Nederlandse bedrijf (anno 1977) dat door overnames nu onder de naam Intersnack haar producten ontwikkelt en fabriceert in meerdere landen binnen Europa, heeft drie vestigingen in Nederland. In Lelystad worden Chio en POM-BÄR geproduceerd, in Hardinxveld-Giessendam worden producten van Intersnack verpakt en het hoofdkantoor bevindt zich in Doetinchem. Op de productie plant te Doetinchem worden ook vele merken en ‘private labels’ pindakaas en diverse soorten (borrel)noten verwerkt en verzonden naar de eindklant. Het bedrijf hecht veel waarde aan duurzaamheid en optimaliseert en investeert continue haar machinepark daar waar nodig om kwalitatief hoogwaardige producten te produceren.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Gpi De Gouwe ontwikkelt en produceert rvs procesapparatuur voor bedrijven actief in de food-, cosmetische- en farmaceutische industrie. We begrijpen de processen en uitdagingen van onze klanten en onze gegarandeerde proces apparatuur voegt waarde toe...

Gerelateerde berichten